Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2022 o 7:48
Čas čítania 1:12
Eduard Starkbauer TASR

Ruský krížnik Moskva zničil rozsiahly požiar. Ukrajina tvrdí, že vlajkovú loď Čiernomorskej flotily zasiahli raketami Neptun

NEWS SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Na lodi, ktorú z Hadieho ostrova poslali ukrajiskí vojaci do r**i, prišlo podľa ruského ministerstva obrany k výbuchu munície.

Krížnik Moskva, ktorý celý svet pozná ako ruskú vojnovú loď, ktorá „má ísť do r**i“, poškodil výbuch munície na palube. Poškodenie vlajkovej lode ruskej Čiernomorskej flotily potvrdilo ruské ministerstvo obrany. Posádka, ktorú tvorí vyše 500 námorníkov, podľa neho výbuch prežila a dokázala sa evakuovať. 

Ruské ministerstvo teraz zisťuje bližšie príčiny požiaru. „Plavidlo je vážne poškodené,“ oznámili Rusi. 


Predstavitelia Ukrajiny už včera večer hovorili, že loď poškodil raketový útok ukrajinských síl. Gubernátor ukrajinskej Odeskej oblasti Maksym Marčenko, ktorý o poškodení lode informoval ako prvý, v tejto súvislosti zareagoval: „Bolo potvrdené, že krížnik Moskva išiel dnes presne tam, kam ho poslali naši pohraničníci z Hadieho ostrova.“ Podľa Maksyma Marčenka krížnik zasiahli ukrajinské protilodné strely Neptun.

Ruský krížnik Moskva sa do svetových médií dostal na začiatku vojny, keď ho vo virálnom videu poslali ukrajinskí vojaci strážiaci Hadí ostrov do r**i po tom, ako ich posádka lode vyzvala, aby sa vzdali.

V súvislosti s ukrajinskými útokmi sa ruská armáda vyhráža Ukrajine útokom na veliteľské centrá v Kyjeve. „Vidíme, ako sa ukrajinskí vojaci snažia vykonávať sabotáže a útoky na ruskom území... Ak toto bude pokračovať, ruské ozbrojené sily napadnú centrá, v ktorých sa prijímajú rozhodnutia, a to vrátane Kyjeva,“ informoval ruský rezort obrany.

Domov
Zdieľať
Diskusia