Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. apríla 2022, 15:34
Čas čítania 0:36
Eduard Starkbauer TASR

Ivan Korčok: Slovensko pripravuje návrat svojich diplomatov do Kyjeva

NEWS IVAN KORČOK SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Bezpečnostnú situáciu musí najskôr zhodnotiť inšpekcia.

Slovenská vláda prostredníctvom ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivana Korčoka (SaS) pracuje na návrate slovenských diplomatov do Kyjeva. Ivan Korčok túto možnosť naznačil prostredníctvom statusu uverejnenom na sociálnych sieťach.

Prioritou Slovenska je podľa Korčoka čo najskoršie obnovenie slovenského diplomatického pôsobenia v metropole Ukrajiny. Adekvátnosť a bezpečnosť kroku má už v najbližších dňoch posúdiť expertný inšpekčný tím zložený z diplomatov.

K evakuácii slovenskej ambasády v Kyjeve pristúpilo Slovensko po zhodnotení bezpečnostnej situácie začiatkom marca v dôsledku ruskej agresie, ktorá sa začala 24. februára.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí neskôr dočasne premiestnilo sídlo veľvyslanectva z Kyjeva do ukrajinského Užhorodu. V meste pri slovenských hraniciach naďalej pôsobia pracovníci, ktorí boli z Kyjeva evakuovaní. 

Domov
Zdieľať
Diskusia