Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2022, 19:45
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Tomáš Valášek: Branná výchova a povinná vojenčina nemá význam, keď ani nevieme, za čo bojujeme (Videorozhovor)

VIDEO TOMÁŠ VALÁŠEK
Uložiť Uložené

Tomáš Valášek otvorene hovorí o tom, že na Ukrajine prebieha genocída a prebiehala už aj pred začiatkom vojny, pretože ruský prezident sa pokúsil vymazať identitu Ukrajiny a popieral jej existenciu.

Hosťom najnovšieho dielu diskusnej relácie Face to Face s Adelom Ghannamom bol Tomáš Valášek – nezaradený poslanec Národnej rady SR. 

V tomto videu sa dozvieš:
  • Na čom si podľa Valáška Rusi „vylámali zuby“.
  • Či je poslanec NR SR za to, aby sa na Slovensko vrátila branná výchova.
  • Či je v hre alternatíva, že by si Slováci mohli servisovať stíhačky z Ruska sami, kým k nám prídu stroje zo Spojených štátov. 
  • Prečo podľa Valáška na Ukrajine prebiehala genocída už pred vojnou. 
  • Aké územie by podľa Valáška mohol Putin nakoniec získať. 
  • Aké sú momentálne pomery v Progresívnom Slovensku a kto bude kandidovať na post predsedu. 

Poslanec a bývalý veľvyslanec na Slovenska pri NATO Tomáš Valášek tvrdí, že ani povinná vojenská služba alebo branná výchova na školách našej krajine nemusia pomôcť. Oveľa dôležitejšie podľa neho je, keď občania majú správne nastavený hodnotový kompas a vedia, za čo bojujú.

Člen strany Progresívne Slovensko pripisuje schopnosť Ukrajiny brániť sa aj tomu, že obyvatelia krajiny majú jasno v tom, čím sú. „Rusi podcenili mentálnu pripravenosť a odhodlanosť bojovať. Putin si nechal nahovoriť, že Ukrajina nie je ozajstný národ,“ povedal Valášek. 

Odporúčané
Poradkyňa prezidentky by nemala na prácu používať počítač, o ktorý sa delí. V prípade kybernetického útoku by to bolo nebezpečné Poradkyňa prezidentky by nemala na prácu používať počítač, o ktorý sa delí. V prípade kybernetického útoku by to bolo nebezpečné 3. februára 2022, 18:20

Tomáš Valášek otvorene hovorí o tom, že na Ukrajine prebieha genocída a prebiehala už aj pred začiatkom vojny, pretože ruský prezident sa pokúsil vymazať identitu Ukrajiny a popieral jej existenciu. 

Aj člen strany Progresívne Slovensko si myslí, že Rusi sa momentálne budú snažiť získať územie blízko svojej hranice okolo Donbasu. „Tým, že sú ciele menšie, je oveľa pravdepodobnejšie, že uspeje. Bude záležať aj na tom, ako Ukrajine pomôžeme,“ dodal Valášek.

Opýtali sme sa aj na vnútrostranícke záležitosti. Tomáš Valášek však zatiaľ neodpovedá na otázku, kto bude kandidovať na predsedu PS a komu by prípadne dal svoj hlas. Viac sa verejnosť dozvie o niekoľko týždňov. 

Už tradične sme nevynechali ani tradičné Refresher otázky, ktoré sú súčasťou každého dielu Face to Face. 

Domov
Zdieľať
Diskusia