Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2022, 12:29
Čas čítania 0:35
Jakub Paulík

Muž vo Svite nepúšťal do obchodu Ukrajincov, vraj by mohol dostať HIV. Prípad rieši NAKA

NEWS NAKA SPRÁVY Z DOMOVA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

V prípade preukázania viny hrozí obchodníkovi väzenie.

Obchodník zo Svitu do priestorov svojho zariadenia odmietal púšťať ukrajinských utečencov. Ako dôvod uvádzal, že u nich „existuje riziko prenosu nebezpečných ochorení ako HIV, tuberkulóza a tak ďalej“, informovala polícia.

Pre podozrenie zo spáchania zločinu apartheidu a diskriminácie skupiny osôb sa už prípadom zaoberá Národná kriminálna agentúra. Vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie, no zatiaľ nikoho neobvinil.

Podľa Trestného zákonníka môže súd osobu, ktorá „uplatňuje apartheid alebo rasovú, etnickú, národnostnú alebo náboženskú segregáciu, alebo inú rozsiahlu alebo systematickú diskrimináciu skupiny osôb“, potrestať na 4 až 10 rokov.

Nejde pritom o prvý prípad, kedy sa na Slovensku vojnoví utečenci z Ukrajiny dostali do nepríjemnej situácie. Neznámi agresori pri Detve kričali pred dočasným útočiskom pre Ukrajincov na miestne ženy a deti. Tie sa ich zľakli a zavolali starostovi, ktorý privolal políciu. Páchatelia však medzičasom odišli.



V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii News.
Domov
Zdieľať
Diskusia