Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2022, 22:38
Čas čítania 1:16
Dominik Vetrák

Activision Blizzard zaplatí za údajné sexuálne obťažovanie žien a diskrimináciu zamestnancov 18 miliónov dolárov

Activision Blizzard zaplatí za údajné sexuálne obťažovanie žien a diskrimináciu zamestnancov 18 miliónov dolárov
Zdroj: Activision/Blizzard
TECH ACTIVISION/BLIZZARD
Uložiť Uložené

Americký súd uzatvoril súdne pojednávanie dohodou.

V auguste minulého roka sme priniesli obsiahly článok o tom, ako podľa výpovedí trpia niektorí zamestnanci hernej spoločnosti Activision Blizzard. V Activision Blizzard sa údajne bežne stávalo, že muži sexuálne obťažovali ženy a nútili ich piť alkohol.

V posledných rokoch sa však obete rozhodli podať na príslušných súdoch obvinenia. Herný magazín Kotaku informuje, že súdny spor s herným gigantom uzatvorili kalifornské súdy cez dohodu. Activision Blizzard zaplatí 18 miliónov dolárov a zrejme sa zbaví obvinení. 

Washington Post informuje, že dohoda s federálnym úradom Equal Employment Opportunity Commission môže znamenať, že súdny spor Activision Blizzard s Dept Fair Employment & Housing nebude môcť pokračovať. Dept Fair Employment & Housing je kalifornská organizácia ochraňujúca zamestnancov. 

Odporúčané
Zabila sa, lebo medzi kolegami kolovali jej nahé fotky. Prečo zamestnanci firiem Ubisoft a Activision protestujú proti vedeniu? Zabila sa, lebo medzi kolegami kolovali jej nahé fotky. Prečo zamestnanci firiem Ubisoft a Activision protestujú proti vedeniu? 7. augusta 2021, 14:30

18 miliónov dolárov za údajné ublíženie zamestnancom môže znieť ako veľká suma, pre Activision Blizzard však o veľkú sumu nejde. Napríklad riaditeľ firmy Bobby Kotick dostal v minulom roku bonus v hodnote 155 miliónov dolárov. 

Stránky SuperData a NetBet zaoberajúce sa dátami o videohrách odhadujú, že iba hra Call of Duty: Warzone zarába firme 1,9 miliardy ročne a viac ako 5 miliónov dolárov za deň. Samotná firma Activision Blizzard zarobila v roku 2021 8,8 miliardy dolárov. 

Aktualizácia: Spoločnosť Activision Blizzard čelí ďalšej žalobe. Ide o ďalší prípad diskriminácie a sexuálneho obťažovania na pracovisku. Neznáma žena tvrdí, že ju kolegovia často nútili piť alkohol a zúčastňovať sa nevhodných hier so sexuálnym podtónom. Zároveň tvrdí, že muži pravidelne obchytkávali jej kolegyne.

Domov
Zdieľať
Diskusia