Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2022, 16:22
Čas čítania 1:09
Eduard Starkbauer

Telekom zvyšuje od mája ceny paušálov. Cena niektorých služieb stúpne

NEWS MOBILNÍ OPERÁTORI
Uložiť Uložené

Zmeny cien sa dotknú T paušálov, biznis paušálov, programu Bez záväzkov, Magio Internetu aj Magio Televízie.

Zákazníci mobilného operátora Telekom si od mája priplatia za mobilné paušály, internet i televíziu. Hovorca spoločnosti Michal Korec pre TVnoviny.sk uviedol, že cena služieb sa od mája zvýši približne o jedno euro mesačne.


V oficiálnom stanovisku na svojej internetovej stránke operátor udáva, že do rozhodnutia o zvýšení cien sa premieta inflácia, zvyšovanie nákladov na energie či poplatkov vysielacích spoločností. Ak chceš zistiť, či a aké zmeny sa dotknú tvojej služby, môžeš tak spraviť na tejto stránke

Podľa stanoviska, ktoré mali už dnes obdržať všetci klienti operátora, sa zmeny dotknú T paušálov, biznis paušálov, programu Bez záväzkov, Magio Internetu aj Magio Televízie. Súčasťou zmeny cenníka bude už o mesiac aj premenovanie niektorých paušálov či úprava parametrov predplatených služieb. 

Zvýšenie cien chce Telekom kompenzovať okrem zákazníckych benefitov aj väčším objemom dát v mobilných paušáloch či zvýšenou rýchlosťou domáceho Magio Internetu. Podľa hovorcu Telekomu Michala Korca stúpne v rámci mobilných služieb cena pri 12 zo 17 paušálov mesačne o jedno euro. 

Odporúčané
Potrebuješ vymeniť smartfón alebo len nainštaluješ nové apky? Povieme ti, čo očakávať vo svete smartfónov v roku 2023 Potrebuješ vymeniť smartfón alebo len nainštaluješ nové apky? Povieme ti, čo očakávať vo svete smartfónov v roku 2023 17. decembra 2022, 11:00

„Pri dvoch paušáloch sa cena nemení a trom paušálom sa suma navýši o dve eurá. V rámci internetu desiatim z 15 programov stúpne mesačný poplatok o euro, štyrom programom o dve eurá a najvyššiemu prémiovému programu o tri eurá. Pri TV službách stúpne služba polovici programov o 1 až 1,50 eura, ostatnej polovici o dve až 2,50 eura mesačne.

Telekom sa rozhodnutím o korekcii cien služieb pridáva okrem Orangeu aj k UPC, ktoré už začiatkom mesiaca zdvihlo ceny pre 15-tisíc predplatiteľov internetových služieb. Cestou zvyšovania cien sa zatiaľ nevybrala spoločnosť O2, keď sa podľa svojho hovorcu Jána Kalafuta rozhodli len pre „úpravu výšky jedného z bonusov, ktorým si zákazníci mohli znížiť svoje faktúry“. Zákazníci O2 využívajúci tzv. digitálny bonus majú od 22. februára zľavu 1 euro a nie 2, ako to bolo doteraz.

Domov
Zdieľať
Diskusia