Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2022 o 12:25
Čas čítania 0:46
Ema Stanovská

Poľsko vyhostí 45 ruských diplomatov, podozrieva ich zo špionáže. Moskva predtým avizovala, že prijme odvetné kroky

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Potvrdil to poľský minister vnútra aj ruský veľvyslanec vo Varšave.

Poľský minister vnútra Mariusz Kamiński v stredu potvrdil, že Varšava vyhostila 45 ruských diplomatov pre špionáž. TASR o tom informovala na základe informácií od agentúry AFP.


„Poľsko vyhostilo 45 ruských špiónov, ktorí sa vydávali za diplomatov. S plnou dôslednosťou a odhodlaním rozbíjame (sieť) agentov ruských tajných služieb v našej krajine,“ uviedol Kamiński na sociálnej sieti Twitter.

Vyhostenie diplomatov podľa Denníka N potvrdil aj ruský veľvyslanec vo Varšave Sergej Andrejev. Krajinu musia opustiť do piatich dní. „Dostal som nótu o vyhostení 45 našich zamestnancov z dôvodu činností, ktoré nie sú v súlade s Viedenským dohovorom,“ povedal veľvyslanec po odchode z budovy poľského ministerstva zahraničia, kam si ho dnes predvolali. Poľské úrady nepožadovali vyhostenie samotného Andrejeva.

Odporúčané
Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár 12. júla 2024 o 10:30

Hovorca poľského ministra povereného koordináciou tajných služieb Stanislaw Žaryn ešte predtým oznámil, že poľská kontrarozviedka ABW identifikovala 45 ruských diplomatov podozrivých zo špionáže. „V Poľsku pracujú pod zámienkou diplomatických aktivít, ale v skutočnosti vykonávajú špionážnu činnosť namierenú proti Poľsku,“ povedal Žaryn.

Moskva už avizovala, že v prípade vyhostenia diplomatov prijme odvetné kroky, dopĺňa Denník N.

Domov
Zdieľať
Diskusia