Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2022, 19:13
Čas čítania 0:31
Tímea Krauszová TASR

14-ročného chlapca zasiahli počas bombardovania Charkova. V Bratislave mu lekári operovali tvár

NEWS UTEČENCI VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Odstránili úlomky a napravili rozdrvené časti tváre.

V Univerzitnej nemocnici Bratislava, v Nemocnici Ružinov absolvoval v piatok 14-ročný utečenec z Ukrajiny rekonštrukčnú operáciu tváre. Zranený bol počas bombardovania mesta Charkov, keď sa so svojou rodinou skrýval v pivničných priestoroch obytného domu. TASR o tom informovala hovorkyňa UNB Petra Lániková.

Lekári pomáhajú aj s rekonštrukciami

Chlapca menom Glib prijali v utorok 15. marca na Kliniku ústnej, čeľustnej a tvárovej chirurgie Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a UNB s penetračným poranením tváre. Pomáhal mu celý tím na čele s prednostom kliniky. Vykonali rekonštrukciu rozdrvenej spodiny očnice, zafixovali nos, vyčistili čeľustnú dutinu a odstránili úlomky.

Glib sa ešte bude zotavovať tri až štyri týždne, no nateraz je v bezpečí. UNB momentálne poskytuje utečencom z Ukrajiny neodkladnú zdravotnú starostlivosť, deklaruje však pripravenosť aj na ďalšie podobné prípady. Za posledný týždeň ošetrili 87 Ukrajincov.

Domov
Zdieľať
Diskusia