Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2022, 19:24
Čas čítania 0:35
Ivan Koribanič

Firma Apple mohla po tom, čo prestala k iPhonom pribaľovať nabíjačky a slúchadlá, ušetriť viac ako 6,5 miliardy dolárov

Firma Apple mohla po tom, čo prestala k iPhonom pribaľovať nabíjačky a slúchadlá, ušetriť viac ako 6,5 miliardy dolárov
Zdroj: Unsplash/Bagus Hernawan/volně k užití
TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Absenciu nabíjačky a slúchadiel chcel Apple svojim používateľom kompenzovať zlepšeným hardvérom a všeobecne lepšou kvalitou produktov.

Spoločnosť Apple údajne zarobila vyše 6,5 miliardy dolárov tým, že k novým iPhonom prestala poskytovať nabíjačky a slúchadlá, píše DailyMail. Portál k sume dospel tak, že prerátal počet predaných zariadení. Odhadovanú sumu firma ušetrila na každom telefóne, ktorý predala bez headsetu a nabíjacej základne.

K tomuto kroku pristúpil Apple v roku 2020. Cieľom bolo znížiť množstvo odpadu. Tento nápad sa stretol s vlnou chvály najmä od ekológov. Ročne vraj znížil Apple emisie uhlíka o dva milióny ton.

Absenciu nabíjačky a slúchadiel chcel Apple svojim používateľom kompenzovať vylepšeniami hardvéru a všeobecne lepšou kvalitou produktov. Podľa firmy prichádzajú aj s prémiovejšími funkciami.

Slúchadlá aj nabíjačky sa však stále dajú dodatočne dokúpiť. Oboje stojí 19 dolárov. Apple ušetrí vďaka absencii týchto dvoch doplnkov 35 dolárov na samotnom zariadení. Okrem iného postačí na zabalenie nového iPhonu aj menšia krabička.

Spoločnosť Apple prisľúbila, že do roku 2023 bude jej dodávateľský reťazec, ako aj samotné používanie produktov uhlíkovo úplne neutrálne.

Domov
Zdieľať
Diskusia