Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2022, 22:04
Čas čítania 0:47
Eduard Starkbauer

Instagram v Rusku nahradí Rossgram

NEWS INSTAGRAM RUSKO
Uložiť Uložené

Dizajn novej sociálnej siete svoju inšpiráciu rozhodne nezaprie.

Len niekoľko dní po tom, ako ruský regulátor médií Roskomnadzor zablokoval okrem Facebooku prístup aj na Instagram, sme svedkami predstavenia novej čisto ruskej siete určenej na zdieľanie obrázkov a videí Rossgram. Aplikáciu podľa Euronews uvedú ruskí vývojári do prevádzky už 28. marca.

Vizuál aplikácie je mimoriadne podobný Instagramu. Na rozdiel od americkej siete má však Rossgram okrem neplateného obsahu zahŕňať aj exkluzívny platený obsah či dokonca ponúkať možnosť crowdfundingu. Na ruskej alternatíve Facebooku, sociálnej sieti VKontakte sa PR riaditeľ novej platformy Alexander Zobov priznal, že spolu so svojím kolegom Kirilom Filimonovom a skupinou vývojárov pracovali na vývoji aplikácie už dlhší čas.

Rossgram
Zdroj: Instagram/Proud Ukraine

Rossgram je ďalší zo série ruských kópií amerických značiek. V ostatných mesiacoch predstavila ruská firma Rostec svoj vlastný smartfón AYYA T1 a Gazprom Media spustila platformu Yappy, fungujúcu na rovnakom princípe ako čínsky Tiktok.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Ruský regulátor Roskomnadzor stihol od začiatku invázie na Ukrajinu zablokovať prístup k mnohým domácim nezávislým médiám aj zahraničným stránkam. Odpojenie prístupu k platformám patriacim americkej Mete odôvodnil tým, že chce zabrániť zdieľaniu nenávistných prejavov namierených proti Rusom. Meta sa priznala k zastaveniu postihovania prejavov „hate-speech“ zo strany Ukrajincov, ktorí podľa nej majú plné právo „vyjadrovať svoj odpor a hnev voči invázii cudzích vojsk“.

Domov
Zdieľať
Diskusia