Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2022, 11:50
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš TASR

Rusko vyplo Instagram, influencerka sa s ním lúčila s plačom

Rusko vyplo Instagram, influencerka sa s ním lúčila s plačom
Zdroj: Pixavie/CC0/volně k užití
NEWS VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Sociálnu sieť v Rusku používalo približne 80 miliónov ľudí.

Aplikácia a sociálna sieť Instagram už pre svojich používateľov v Rusku nie je prístupná. Obmedzí približne 80 miliónov používateľov. 


Sociálna sieť Instagram sa súčasne objavila aj na oficiálnom zozname webov s obmedzeným prístupom, ktorý vydáva a aktualizuje ruský regulátor médií Roskomnadzor.

K zablokovaniu prístupu na Instagram v Rusku došlo po tom, čo Moskva minulý týždeň obvinila jeho materskú spoločnosť Meta Platforms, že na svojich platformách umožňuje výzvy na páchanie násilia voči ruským občanom.


Roskomnadzor používateľov siete vyzval, aby presunuli svoje fotografie a videá z Instagramu, a navrhol im, aby prešli na ruské konkurenčné internetové platformy, informovala spravodajská stanica CNN.


Spravodajský web Washington Post v pondelok napísal, že blogeri, živnostníci a malé podniky v Rusku, ktorí sa na platformu vzhľadom na jej vysokú návštevnosť vo veľkej miere spoliehali, sa cez víkend snažili informovať svojich sledovateľov, na ktorej inej platforme ich nájdu. Mnoho blogerov v posledných príspevkoch na Instagrame uviedlo, že budú používať aplikáciu VK alebo Telegram. 

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

Daily Mail minulý týždeň upozornil, že rozhodnutie vypnúť Instagram sa dotklo aj influencerov, ktorí platformu využívali ako pravidelný zdroj príjmu. Svet obletelo aj video ruskej blogerky, ktorá sa pre vypnutie sociálnej siete rozplakala. 

Domov
Zdieľať
Diskusia