Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2022, 11:47
Čas čítania 1:13
Ema Stanovská

Rusko omylom uvalilo sankcie na iného Bidena. Podľa hovorkyne Bieleho domu zle napísali prezidentovo meno

Rusko omylom uvalilo sankcie na iného Bidena. Podľa hovorkyne Bieleho domu zle napísali prezidentovo meno
Zdroj: TASR/AP
NEWS JOE BIDEN RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Celé meno amerického prezidenta je Joseph Robinette Biden jr. (mladší). Jeho otec sa volal Joseph Robinette Biden sr. (starší), sankcie by sa teda mali vzťahovať na neho.

Hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová na utorňajšom tlačovom brífingu poznamenala, že Rusko zrejme omylom uvalilo sankcie na zosnulého otca prezidenta Joea Bidena. Rusi totiž podľa nej zle napísali Bidenovo meno. Informuje o tom Independent a Insider.

Rusko chcelo uvaliť sankcie na súčasného amerického prezidenta a ďalších amerických politikov. Na ruskom sankčnom zozname si však pomýlili dodatok Bidenovho mena. Celé meno amerického prezidenta je Joseph Robinette Biden jr. (mladší). Jeho otec sa volal Joseph Robinette Biden sr. (starší), sankcie by sa teda mali vzťahovať na neho.

„V prvom rade by som chcela poznamenať, že prezident Biden je junior, takže Rusi zrejme uvalili sankcie na jeho zosnulého otca – nech odpočíva v pokoji,“ povedala vo Washingtone Psakiová.

Žartuje aj Hillary Clintonová

Jen Psakiová, ktorá sa tiež ocitla na ruskom sankčnom zozname, novinárom povedala, že zo sankcií si nikto z trinástich amerických predstaviteľov ťažkú hlavu nerobí. „Nikoho z vás neprekvapí, že nikto z nás neplánuje turistické výlety do Ruska,“ uviedla Psakiová na margo toho, že osobám na zozname je zakázané vstúpiť na územie Ruskej federácie.

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

Na margo ruských sankcií si zažartovala aj bývalá ministerka zahraničných vecí USA a bývalá prezidentská kandidátka Hillary Clintonová. „Chcem poďakovať ruskej akadémii za cenu za celoživotné dielo,“ napísala na Twitteri.

Rusko v utorok uvalilo odvetné sankcie na Joea Bidena, ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena a ďalších predstaviteľov Spojených štátov. Oznámila to na sociálnej sieti Telegram hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová. Na oficiálnej webovej stránke rezortu ruskej diplomacie je už na sankčnom zozname napísaný Joseph Robinette Biden jr.

Domov
Zdieľať
Diskusia