Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2022 o 10:54
Čas čítania 0:56
Ivan Koribanič

VIDEO: Poľský starosta vytiahol na Salviniho počas tlačovky tričko s Putinom: Pozrite sa, čo napáchal váš kamarát

VIDEO: Poľský starosta vytiahol na Salviniho počas tlačovky tričko s Putinom: Pozrite sa, čo napáchal váš kamarát
Zdroj: TASR/AP
POLITIKA MATTEO SALVINI POĽSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA
Uložiť Uložené

Salvini bol súčasťou tlačovej konferencie spolu s tamojším starostom Wojciechom Bakunom.

Matteo Salvini, šéf populistickej talianskej strany Liga, navštívil Przemyśl, poľské pohraničné mesto, ktoré susedí s Ukrajinou, píše Politico.

Salvini bol súčasťou tlačovej konferencie spolu s tamojším starostom Wojciechom Bakunom. „Chcel by som vyjadriť poďakovanie všetkým Talianom a organizáciám, ktoré nás podporujú,“ začal svoj príhovor Bakun.

Následne prešiel z oficiálnych stanovísk na svoje súkromné. „Mám jednu pripomienku k pánovi Salvinimu. Chcem, aby sme spolu zašli na poľsko-ukrajinské hranice a do utečeneckých táborov. Aby ste videli, čo váš kamarát Putin napáchal,“ vraví Bakun. Počas toho si spod bundy vyberal biele tričko.


Po tom, čo ho rozprestrel, ho ukázal Salvinimu. Bol na ňom Putinov portrét s nápisom „ruská armáda“. „Aby ste videli, čo má človek, ktorého označujete za svojho priateľa, na svedomí,“ dodáva starosta.

Do reči mu vzápätí skočil samotný Salvini. „Pomáhame utečencom, deťom, mamám, otcom z Ukrajiny,“ povedal Talian a následne odišiel. „Ak si oblečiete toto tričko, ste tam (na hranici – pozn. red.) vítaný. Žiadny rešpekt voči vám. Ďakujem,“ uzavrel Bakun a tričko prevesil cez novinárske mikrofóny. Podľa slov poľského starostu prejde hranicou denne 50-tisíc utečencov.

Celá kauza okolo bieleho trička s Putinovou podobizňou je odkazom na rok 2014. Vtedy bol Salvini poslancom Európskeho parlamentu. Počas svojej návštevy v Rusku mal na Červenom námestí oblečené podobné tričko, aké na tlačovej konferencii vytiahol Bakun.

Matteo Salvini je dlhé roky označovaný za sympatizanta Vladimira Putina. Po vypuknutí vojny odsúdil akúkoľvek formu vojenskej agresie a vyzval na spoločnú odpoveď spojencov. V Ríme následne položil pred ukrajinskú ambasádu kvety.

Domov
Zdieľať
Diskusia