Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. marca 2022, 17:57
Čas čítania 0:36
Ema Stanovská

Štefan Harabin je podozrivý zo spáchania schvaľovania genocídy a teroristického útoku. Poslanci podali trestné oznámenie na NAKA

NEWS ŠTEFAN HARABIN
Uložiť Uložené

Harabin je podľa poslancov podozrivý zo schvaľovania trestného činu genocídy, teroristického útoku, neľudskosti a používania zakázaného bojového prostriedku a nedovoleného vedenia boja.

Štefan Harabin je podozrivý zo spáchania schvaľovania trestných činov. Trestné oznámenie podal poslanec Ján Benčík, ale pridali sa aj ďalší poslanci. Informuje o tom Denník N.

Benčík si všimol Harabinovo vystúpenie v Infovojne, ale aj jeho statusy na Facebooku. Okrem iného v nich bývalý sudca Najvyššieho súdu a exminister spravodlivosti napísal, že by urobil „presne to isté čo Putin v súvislosti s udalosťami na Ukrajine“. Dodal aj to, že „je historickou povinnosťou Rusov pacifikovať nacistov“.

Trestný zákon hovorí, že kto verejne schvaľuje trestný čin alebo verejne vychvaľuje pre trestný čin jeho páchateľa, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.

Harabin je podľa poslancov podozrivý zo schvaľovania trestného činu genocídy, teroristického útoku, neľudskosti a používania zakázaného bojového prostriedku a nedovoleného vedenia boja.

Benčík a ďalší poslanci dnes podali trestné oznámenie aj na Vladimira Putina a ďalších neznámych páchateľov. Pridal sa Ondrej Dostál, Radovan Kazda, ale podpísaní sú aj ďalší členovia klubu SaS a koalície.

Domov
Zdieľať
Diskusia