Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2022, 13:34
Čas čítania 0:53
Jakub Paulík

Dušana Kováčika pustili z väzby. Bude nosiť sledovacie zariadenie

NEWS DUŠAN KOVÁČIK
Uložiť Uložené

Bývalý špeciálny prokurátor ide na slobodu.

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika prepustia z väzby. Ako prvá o tom informovala TV Markíza. Na slobode sa bude musieť pohybovať s elektronickým monitorovacím náramkom. O jeho prepustení v piatok 4. februára rozhodol senát Najvyššieho súdu Slovenskej republiky. Kováčika väzobne stíhali od októbra 2020.

V minulom roku ho Špecializovaný trestný súd odsúdil na 14 rokov nepodmienečne. Podľa verdiktu súdu bol okrem iného vinný zo zasahovania do rozhodovania o väzobnom stíhaní Ľubomíra Kudličku, ktorý je bývalým bosom mafiánskeho gangu takáčovcov. Kováčik svoju vinu popiera. O jeho odvolaní rozhodne Najvyšší súd Slovenskej republiky.

Odporúčané
Kryl mafiánov, ktorých naháňali jeho kolegovia, tvrdí prokurátor. Prečo „pánovi 62 : 0“ Kováčikovi hrozí, že skončí vo väzení? Kryl mafiánov, ktorých naháňali jeho kolegovia, tvrdí prokurátor. Prečo „pánovi 62 : 0“ Kováčikovi hrozí, že skončí vo väzení? 6. júla 2021, 14:32

„Najvyšší súd vyhovel žiadosti obžalovaného Dušana K., ktorý bol prepustený z väzby na slobodu nahradením preventívneho dôvodu väzby prijatím písomného sľubu obžalovaného a dohľadom probačného a mediačného úradníka,“ uviedla hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová.

Obhajca Dušana Kováčika Erik Magál povedal, že jeho klienta súd prepustil na slobodu na základe ich žiadosti. Kováčik nesmie kontaktovať súdnych znalcov a svedkov z prípadu a nemôže sa vzdialiť od miesta pobytu. Na kontrolu Kováčika bude slúžiť vyššie spomínaný monitorovací náramok.

Dušan Kováčik sa po prepustení poďakoval pracovníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže a tiež kňazom z Ústavu na výkon väzby v Banskej Bystrici. „Chcel by som poďakovať všetkým príslušníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže za ich profesionálny a najmä ľudský prístup pri plnení si svojich povinností. Osobitne by som chcel vyzdvihnúť prácu ústavných kňazov,“ povedal.

Domov
Zdieľať
Diskusia