Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2022, 10:39
Čas čítania 0:25
Jakub Paulík TASR

Vysoké školy hrozia ďalšími protestami. Reagujú tak na kontroverznú novelu zákona

NEWS VYSOKÉ ŠKOLY
Uložiť Uložené

S protestami začnú v prípade, ak poslanci neakceptujú zásadné pripomienky akademickej obce.

Rada vysokých škôl a akademická obec upozorňujú na možné protesty. S nimi vraj začnú, ak poslanci neakceptujú ich podstatné pripomienky týkajúce sa novely o vysokých školách. Podľa tajomníčky Rady vysokých škôl SR Lucie Sebechlebskej ide o „obranu princípov slobody, politickej nezávislosti a samosprávnosti verejných vysokých škôl“.

Rada vysokých škôl sa ohradila proti tvrdeniam, že zamestnanci akademických obcí vytvárajú na študentov v súvislosti s novelou tlak. Nesúhlasia ani s tým, že by boli vysoké školy na Slovensku plošne nekvalitné.

Naopak, ocenili iniciatívu poslankyne Márie Šofrankovej a ďalších politikov. Tí podľa Rady vysokých škôl SR bránili princípy, ktoré v nedávnom proteste podporila výrazná väčšina akademickej obce verejných vysokých škôl.

Odporúčané
Všetko, čo potrebuješ vedieť o vysokoškolskej reforme: čo navrhlo ministerstvo a prečo proti tomu protestovali univerzity? Všetko, čo potrebuješ vedieť o vysokoškolskej reforme: čo navrhlo ministerstvo a prečo proti tomu protestovali univerzity? 8. januára 2022, 12:30
Domov
Zdieľať
Diskusia