Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2022 o 21:04
Čas čítania 0:30
Veronika Szűcs Rajničová

Ruské weby šírili dezinformáciu, že Kyjev je v obkľúčení. Údajné vyjadrenie starostu Klyčka vyvrátila jeho hovorkyňa

Ruské weby šírili dezinformáciu, že Kyjev je v obkľúčení. Údajné vyjadrenie starostu Klyčka vyvrátila jeho hovorkyňa
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Vitalij Klyčko síce v nedeľu dal rozhovor pre Associated Press, ale danú informáciu neuviedol.

Portál Guardian priniesol v nedeľu večer informáciu, že Kyjev je v obkľúčení. V rozhovore pre AP to údajne potvrdil starosta hlavného mesta Ukrajiny Vitalij Klyčko, keď odpovedal na otázku, či sa mestské úrady chystajú evakuovať obyvateľov. 

Portál Refresher pôvodne prebral informáciu z Guardianu v znení, že Kyjev je v obkľúčení. Ospravedlňujeme sa čitateľom za nesprávne informácie.

Toto tvrdenie však pre portál Unian vyvrátila jeho hovorkyňa Oksana Zinoviev. Klyčko podľa nej síce poskytol rozhovor agentúre AP, ale Kyjev nie je v obkľúčení a evakuácia je stále možná. Informácie sú podľa nej klamstvom a manipuláciou. 

New York Times o pol deviatej večer uverejnil nové satelitné snímky od Maxar Technologies, ktoré ukazujú ruský konvoj dlhý viac ako tri míle (4,8 kilometra), ktorý sa približuje ku Kyjevu. Konvoj tvoria podľa expertov stovky bojových vozidiel.

Domov
Zdieľať
Diskusia