Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2022, 14:52
Čas čítania 1:07
Tímea Krauszová

VIDEO: Novinár zaútočil na proruského ukrajinského politika v živom prenose, držal ho pod krkom a bili sa skoro minútu

VIDEO: Novinár zaútočil na proruského ukrajinského politika v živom prenose, držal ho pod krkom a bili sa skoro minútu
Zdroj: ICTV
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT
Uložiť Uložené

Napätú situáciu novinár nezvládol a neovládol sa. Bitku sprevádzal aj potlesk divákov.

Ukrajinský novinár Jurij Butusov nezvládol emócie a počas živého vysielania strelil facku prorusky orientovanému ukrajinskému poslancovi Nestorovi Šufrichovi.

Šufrich sa zúčastnil na politickej diskusii, ktorej témou bola ruská agresia voči Ukrajine. Medzi mužmi sa rozpútala bitka, ktorú sa podarilo prerušiť až po minúte. Butusov Šufricha surovo držal pod krkom, informujú Slate a Business Insider.

Neodsúdil Putina

Moderátor televíznej relácie Sloboda slova Savik Šuster si do panelovej diskusie pozval okrem Šufricha aj bývalého ukrajinského premiéra Arsenija Jaceňuka a bývalého prezidenta Petra Porošenka.

Bývalí štátni predstavitelia sa pritom otvorene hlásia skôr k Západu a Šufrich je známy svojím proruským postojom. Počas relácie Šufrich odmietol odsúdiť ruského prezidenta Vladimira Putina po tom, čo sa ho Jaceňuk opýtal, či je Putin „vrah a kriminálnik“.

Šufrich ponúkol len diplomatickú odpoveď v zmysle, že s tou otázkou by sa mali vyrovnať ukrajinské autority, na čo Porošenko reagoval slovami: „V štúdiu je s nami aj ruský agent.“

Odporúčané
Boris Johnson: Rusko plánuje najväčšiu vojnu v Európe od roku 1945. Britský premiér hovorí o možnej invázii do Kyjeva Boris Johnson: Rusko plánuje najväčšiu vojnu v Európe od roku 1945. Britský premiér hovorí o možnej invázii do Kyjeva 20. februára 2022, 11:11

Na videu nižšie je vidieť, ako novinár Butusov nezvládol emócie a vykročil smerom k poslancovi. Najskôr mu dal facku, ktorá odštartovala bitku, neskôr mu hlavu chytil pod krkom a nechcel ho pustiť.

Obaja muži padli na zem a bitku povzbudzovalo aj niekoľko ľudí z obecenstva. Zhruba po minúte ich od seba oddelili a poslanec sa vrátil, hoci krvavý, do diskusie. Novinárovi sa vysmial, vraj sa bije ako dievča.

Panelová diskusia tak odzrkadľuje aj celkové napätie, v súčasnosti sú Spojené štáty aj Veľká Británia presvedčené, že Rusko napadne Ukrajinu. Podľa Joea Bidena a Borisa Johnsona hrozí útok priamo na Kyjev. Ak chceš najčerstvejšie správy, sleduj rusko-ukrajinský konflikt priamo na Refresheri.

Domov
Zdieľať
Diskusia