Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2022, 11:50
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

ZOH 2022: Zranenie nohy nie je skutočný dôvod, prečo Petra Vlhová končí na olympiáde. Je vraj fyzicky a mentálne vyčerpaná

NEWS PETRA VLHOVÁ ZOH 2022
Uložiť Uložené

Petra Vlhová končí na olympiáde pre fyzické a mentálne vyčerpanie.

V nedeľu ráno tím slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej informoval, že pre zranenie ľavej nohy bude musieť na Zimných olympijských hrách 2022 v Pekingu skončiť a nezabojuje o ďalší cenný kov. Vlhová však tvrdí, že problém je inde. Chce sa vraj sústrediť na zisk veľkého glóbusu. Povedala to pre RTVS. 

„Nie je to pre zranenie, nie je až také rozsiahle, že by ma limitovalo nastúpiť na kombináciu. Ale dlho som nad tým premýšľala a tým, že som celý život chcela dosiahnuť tento úspech, zlato v slalome, naozaj ma to veľmi, hlavne mentálne, ale aj fyzicky vyčerpalo. Mám ešte dosť pretekov po olympiáde, mám šancu vyhrať veľký glóbus. Všetko som dala do medaily, do slalomu a cítim, že by som nebola stopercentná na kombinácii. A tam môže vzniknúť riziko zranenia a niečoho iného,“ zhodnotila pre RTVS.

Slovenská lyžiarka splnila základný cieľ a z olympiády si odnáša zlatú medailu.

V slalome to po 1. kole so slovenskou lyžiarkou nevyzeralo najlepšie. Bola až na 8. mieste. V druhom kole však dokázala predviesť životný výkon a predbehla všetky svoje súperky.

Pre všetky aktuality zo Zimných olympijských hier 2022 v Pekingu sleduj túto tému

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová pózuje na pódiu so zlatou medailou po svojom víťazstve v 2. kole slalomu žien v alpskom lyžovaní na ZOH 2022 v Pekingu v stredisku Jen-čching. Pre Slovensko je to prvý cenný kov z olympiády. (9. február 2022)
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová pózuje na pódiu so zlatou medailou po svojom víťazstve v 2. kole slalomu žien v alpskom lyžovaní na ZOH 2022 v Pekingu v stredisku Jen-čching. Pre Slovensko je to prvý cenný kov z olympiády. (9. február 2022) Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia