Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2022, 16:30
Čas čítania 6:12
Ivan Koribanič

Investícia do prípravy športovcov na ZOH 2022 je vyše 1 milión eur. Matej Tóth porozprával, ako vyzerá financovanie športovcov

Investícia do prípravy športovcov na ZOH 2022 je vyše 1 milión eur. Matej Tóth porozprával, ako vyzerá financovanie športovcov
Zdroj: TASR/Michal Svítok
ŠPORT SLOVENSKO ZIMNÉ OLYMPIJSKÉ HRY V PEKINGU 2022 ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Financie, ktorými VŠC Dukla disponuje, sú štátne peniaze. S tými následne centrum hospodári a vďaka nim zabezpečuje prípravu športovcov na vrcholné podujatia, akými sú majstrovstvá sveta či olympijské hry.

Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica poslalo pod svojou hlavičkou na ZOH 2022 v Pekingu 15 športovcov. Najväčšou hviezdou je lyžiarka Petra Vlhová. Okrem nej nájdeme v menoslove aj známe mená ako sestry Fialkové, ktoré pretekajú v biatlone, či bratov Žampovcov, lyžiarov.

Kto môže športovať pod hlavičkou Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica?
„K nám môžu byť zaradení iba športovci, ktorých navrhne zväz. To znamená, že prvý krok je na nich. To, koho navrhne zväz, je už na ich kritériách. My máme zase smernice, na základe ktorých môžeme prijať športovca na tabuľkové miesto. Trochu iné je to pri zmluvných športovcoch. Tí nedostávajú plat, iba podporu na prípravu,” vraví Matej Tóth.

Dukla investovala v rámci 4-ročného cyklu do prípravy svojich športovcov na ZOH 2022 v Pekingu vyše 1 milión eur. O výške sumy a jej investícii sme sa porozprávali s bývalým atlétom Matejom Tóthom. Zlatý medailista v chôdzi z Letných olympijských hier v Riu de Janeiro 2016 je v súčasnosti riaditeľom Vojenského športového centra.

Matej Tóth
Matej Tóth Zdroj: TASR/Ján Krošlák


Refresher ti okrem iného prináša aj športové témy, ktorými zachytávame aktuálne dianie. Ak chceš podporiť vznik kvalitného športového obsahu, pridaj sa do klubu REFRESHER+. Získaš tak neobmedzený prístup k prémiovým článkom, ale aj množstvo ďalších benefitov.

Financie, ktorými VŠC Dukla disponuje, sú štátne peniaze. S tými následne centrum hospodári a vďaka nim zabezpečuje prípravu športovcov na vrcholné podujatia, akými sú majstrovstvá sveta či olympijské hry. V rámci 4-ročného cyklu investovala Dukla do prípravy vyše 1 milión eur. Logicky má preto od svojich športovcov na ZOH 2022 aj patričné očakávania.

Zoznam športovcov, ktorí reprezentujú Slovensko na ZOH 2022 v Pekingu pod hlavičkou Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica:
Petra Vlhová, Rebeka Jančová, Andreas Žampa, Adam Žampa, Paulína Fialková, Ivona Fialková, Henrieta Horvátová, Veronika Machyniaková, Matej Baloga, Michal Šima, Šimon Bartko, Katarína Šimoňáková, Marián Skupek, Tomáš Veverčák a Matej Zmij
Paulína Fialková
Paulína Fialková Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 110135 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Od akých športovcov očakávala Dukla najlepšie umiestnenia.
  • Ako funguje financovanie športovcov v Dukle Banská Bystrica.
  • Aký plat má Petra Vlhová a koľko dostala na športovú prípravu.
  • Či je podľa Mateja Tótha v poriadku, že Petra Vlhová odstúpila z olympiády.
  • Koľko eur dostávajú najlepší športovci ako podporu od ministerstva školstva.
Domov
Zdieľať
Diskusia