Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.
9. februára 2022, 17:30
Čas čítania 1:53
Sponzorovaný obsah

Uvažuješ nad výberom strednej školy? Neseď iba v lavici, ale získaj aj prax do života

Uvažuješ nad výberom strednej školy? Neseď iba v lavici, ale získaj aj prax do života
Zdroj: ŠKODA AUTO Slovensko
ZAUJÍMAVOSTI STREDNÉ ŠKOLY
Uložiť Uložené

Možnosť duálneho vzdelávania ponúka žiakom značka ŠKODA.

Rozmýšľaš, kam na strednú? Výber strednej školy by mal byť „Simply Clever“. Je dôležité zvážiť, čomu sa chceš v živote venovať a čo ťa zaujíma. Na Instagrame sme sa fanúšikov pýtali, podľa čoho si vyberali strednú školu. Väčšina považovala za dôležité uplatnenie po škole. Ďalej sme sa dozvedeli, že najviac na školách ľuďom chýba praktické využitie učiva

Tomu sa však dá jednoducho vyhnúť. Bavia ťa autá? Ak sa chceš v škole zaoberať všetkým, čo s tým súvisí, so ŠKODA AUTO Slovensko máš možnosť využiť formu duálneho vzdelávania. Funguje tak, že týždeň chodíš do školy a učíš sa teóriu a potom týždeň praxuješ vo firme. Aby si mohol takto študovať, musíš sa prihlásiť na zazmluvnenú školu – Súkromná SOŠA Duálna akadémia v Bratislave a vybrať si odbor autotronik. Ako celý proces funguje a aké sú jeho výhody, ti prezradíme v článku. 

Nájdi spôsob, ako sa po škole uplatníš

Gymnáziá alebo stredné školy ťa síce naučia všetko potrebné, ale väčšinou nemáš skúsenosti z praxe. Chceš sa naučiť, ako to chodí v práci? Skús sa zamyslieť, či by pre teba nebolo výhodné študovať formou duálneho vzdelávania. Máš trošku iný prístup k učeniu, dôležité skúsenosti z praxe a navyše vysokú šancu uplatniť sa po štúdiu. Dokonca ti firma zabezpečí bezplatné štúdium s pravidelným podnikovým štipendiom a príplatkom za produktívnu prácu.  

Kladú maximálny dôraz na reálne požiadavky z praxe.
Kladú maximálny dôraz na reálne požiadavky z praxe. Zdroj: Duálna akadémia – dualnaakademia.sk

Ako sme ti povedali už v úvode, ak pôjdeš na zazmluvnenú školu, teda na Súkromnú SOŠA Duálnu akadémiu, potrebuješ si vybrať správny odbor. Keď si vyberieš odbor autotronik, ktorého garantom je samotná ŠKODA AUTO Slovensko, budeš študovať duálne 4 roky a štúdium ukončíš maturitou. Odbor je vhodný pre tých, ktorých bavia autá, pretože sa o nich dozvieš úplne všetko. Nie je to len o motore a brzdách, okrem toho sa veľa dozvieš aj o fungovaní elektroniky či klimatizácie a zvládneš diagnostiku a opravy, pri ktorých sú bežní elektrikári stratení. Moderné autá sú vybavené asistenčnými elektronickými systémami a ty ich budeš vedieť ovládať.

Možno sa ti podarí pracovať aj v zákazkovej výrobe – to sú napríklad autá so špeciálnou výbavou pre šejkov v arabských krajinách. Čaká ťa veľa diagnostikovania a hľadania riešení, venovať sa budeš novým autám už pred tým, než sa dostanú na cestu, ale aj prototypom modelov. S týmto odborom si ľahko nájdeš prácu v autorizovanom servise ŠKODA alebo aj vo výrobe.

chcem sa prihlásiť
Kladú maximálny dôraz na reálne požiadavky z praxe.
Kladú maximálny dôraz na reálne požiadavky z praxe. Zdroj: Duálna akadémia – dualnaakademia.sk

Príď sa pozrieť, ako to funguje

Ak ťa táto forma vyučovania zaujala a si žiak 9. ročníka ZŠ, spolu s rodičmi sa môžeš prísť pozrieť na Deň otvorených dverí Súkromnej SOŠA Duálnej akadémie. Všetko ti ukážu a odpovedia na otázky. Poznač si 12. február 2022 a príď medzi 9 – 12 hod. na adresu Jána Jonáša 6179/5, 843 06 Bratislava-Devínska Nová Ves. Deň otvorených dverí bude pre aktuálne opatrenia fungovať v 6-členných skupinách a režime OTP. Na podujatie sa musíš vopred prihlásiť, formulár nájdeš TU. Pre ďalšie informácie sleduj event na Facebooku.

Zisti viac
Advertisement
Domov
Zdieľať
Diskusia