Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2022, 8:53
Čas čítania 0:46
Eduard Starkbauer

Fico mladší si našiel parádne bývanie v odhadovanej hodnote 450-tisíc. Zaplatil zaň hotovosťou, ktorú by nemal mať

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Byt Michala Fica sa nachádza v luxusnej rezidencii pri bratislavskom Horskom parku.

28-ročný syn predsedu Smeru a trojnásobného premiéra Roberta Fica Michal sa podľa denníka SME dostal k vlastnému bývaniu skôr ako jeho otec. Byt na Drotárskej ulici v okolí Horského parku s pôdorysom odhadovaným na 100 štvorcových metrov sa mu podarilo kúpiť dokonca bez hypotéky. Cena za štvorcový meter podobných bytov v lokalite sa podľa Róberta Ondriáša zo Združenia realitných kancelárií Slovenska pohybuje okolo hodnoty 4 500 eur.

Developer 20-ročného projektu J&T Real Estate bližšie informácie o vybavení a rozlohe bytu novinárom neposkytol. Michal Fico si byt na štvrtom poschodí súkromnej rezidencie kúpil 20. januára a z listu vlastníctva je zrejmé, že je jeho výhradným vlastníkom. 

Šéfka Nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková na zistenie reagovala, že Robert Fico by mal jednoznačne objasniť, ako sa jeho syn k bytu v luxusnej štvrti dostal. Predseda Smeru sa však doteraz k téme odmietol vyjadriť. Je známe, že Robert Fico už tradične neobľubuje vyjadrovať sa k otázke vlastného bývania. 

Na snímke transparenty počas 10. protestu proti zlodejom v politike pred luxusným komplexom Bonaparte v Bratislave 22. augusta 2016.
Na snímke transparenty počas 10. protestu proti zlodejom v politike pred luxusným komplexom Bonaparte v Bratislave 22. augusta 2016. Zdroj: TASR/Andrej Galica

Podľa SME si Michal Fico byt v hodnote okolo 450-tisíc eur zo svojho platu a bez hypotéky dovoliť nemohol. Pripomeňme, že Fico mladší pracuje ako projektový manažér stratégie v Českých energetických závodoch (ČEZ) a jeho plat nie je verejný.

Domov
Zdieľať
Diskusia