Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2022, 8:32
Čas čítania 0:48
Ivan Koribanič TASR

Policajti v Taliansku odmietajú nosiť ružové respirátory. Podľa nadriadených to môže poškodiť imidž celej inštitúcie

Policajti v Taliansku odmietajú nosiť ružové respirátory. Podľa nadriadených to môže poškodiť imidž celej inštitúcie
Zdroj: Getty Images/Stefano Montesi – Corbis-Contributor
ZAUJÍMAVOSTI KORONAVÍRUS TALIANSKO
Uložiť Uložené

Najvhodnejšími farbami pre talianskych policajtov sú vraj biela, modrá alebo čierna. Tie by sa farebne hodili k prevažne modrým uniformám.

Talianska polícia nesúhlasí s tým, aby jej príslušníci nosili v rámci protipandemických opatrení ružové respirátory. Kompetentní upozornili, že sa nehodia k policajným uniformám. Zároveň vraj pre to hrozí poškodenie imidžu inštitúcie.

Šéf talianskej polície dostal od riaditeľa odborovej organizácie Stefana Paoloniho list. Žiada ho v ňom, aby podnikol kroky proti mätúcemu výberu farby ochranných respirátorov.

Podľa Paoloniho musia policajní riaditelia „zachovať dekórum svojich príslušníkov a zabezpečiť, aby im nebolo nariadené vykonávať inštitucionálnu činnosť s ochrannými pomôckami vo farbe, ktorá je pre uniformu výstredná a predstavuje riziko poškodenia imidžu inštitúcie“.

Najvhodnejšími farbami pre talianskych policajtov sú vraj biela, modrá alebo čierna. Tie by sa farebne hodili k prevažne modrým uniformám, tvrdí Paoloni. V sprievodnej poznámke, ktorú citovali talianske médiá, odborári tvrdia, že s ružovou farbou nemajú žiadny konkrétny problém, no pre uniformy dôstojníkov platia určité pravidlá.

Námestníčka talianskeho ministra pre infraštruktúru Teresa Bellanova na Twitteri napísala, že na nosení farebných respirátorov nie je nič nedôstojné. „Rešpekt pred uniformami nevychádza z farieb, ale zo správy a spôsobu práce mužov a žien, ktorí ich nosia,“ dodala.

Organizácia uviedla, že ružové respirátory pridelili niekoľkým policajným oddielom na severe Talianska a na Sicílii. Nosenie rúšok je v Taliansku povinné na všetkých verejných priestranstvách vrátane exteriéru. Respirátory typu FFP2 sú povinné vo verejnej doprave.

Domov
Zdieľať
Diskusia