Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2021, 9:49
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš TASR

Kedy sa Slovensko vráti ku covid automatu a k otvoreným prevádzkam? Premiér Heger odpovedá, čo sa bude diať, ak budú čísla klesať

NEWS LOCKDOWN OPATRENIA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Predseda vlády má jasno v tom, čo sa bude diať, ak sa situácia náhodou zlepší.

Vláda robí predvídateľné opatrenia na zamedzenie šíreniu ochorenia covid-19. V rozhovore pre TASR to uviedol premiér Eduard Heger (OĽaNO).


Heger pripomenul, že na Slovensku od februára do novembra platil covid automat, kde nastavili pravidlá na zamedzenie šíreniu nového koronavírusu. Problém podľa predsedu vlády nastal vtedy, keď niektoré okresy „sčerneli“ a ľudia v nich nedodržiavali nastavené opatrenia. „Covid automat sa nemusel meniť, ak by sa pravidlá dodržiavali,“ podotkol Heger.


Premiér naznačil, že po tom, čo čísla pozitívnych začnú klesať, Slovensko sa vráti ku covid automatu. Ten by po novom mohol zvýhodňovať očkovaných. V čiernych okresoch by napríklad mohli navštevovať reštaurácie.

Minister financií a šéf hnutia OĽaNO si myslí, že po doznení tretej vlny sa vláda bude musieť postaviť aj pred rozhodnutie, či by mal vo svojej funkcii zotrvať minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. 

„Po odznení vlny vyhodnotíme, či je ďalej vhodné, aby pán Lengvarský fungoval v pozícii ministra zdravotníctva,“ skonštatoval Matovič s tým, že by bolo zlé meniť „generála na čele boja“. „Keď to pominie, treba si spočítať plusy, mínusy a rozhodnúť sa, ako ďalej. Myslím si, že zásadným spôsobom podcenil očkovaciu kampaň. Keď sme rezortu zdravotníctva koncom júla dali peniaze, trvalo im viac ako tri mesiace, kým kampaň spustili. A spustili doslova hračkársku kampaň, ktorá očkovaniu absolútne nepomáha,“ myslí si Matovič.

Domov
Zdieľať
Diskusia