Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2021, 10:46
Čas čítania 0:55
Martin Adam Pavlík

Sulík odmieta povinné očkovanie. Je to príliš veľké obmedzenie osobnej slobody, tvrdí šéf SaS

Sulík odmieta povinné očkovanie. Je to príliš veľké obmedzenie osobnej slobody, tvrdí šéf SaS
Zdroj: TASR
POLITIKA OČKOVANIE RICHARD SULÍK SLOVENSKO VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Priblížil tri dôvody, prečo je proti.

Minister hospodárstva Richard Sulík dal v rozhovore pre denník Pravda jasne najavo, čo si myslí o povinnom očkovaní, ktoré obyvateľov Slovenska v poslednom období rozdeľuje do dvoch barikád. Povedal, že je proti tomu, aby sa ľudia museli povinne očkovať, a uviedol tri dôvody.

„Je to príliš veľké obmedzenie osobnej slobody. Štyridsať rokov sme mali naše osobné slobody vážne obmedzené, nesmelo sa prakticky nič, len držať ústa. Ja som však toho názoru, že naša slobodná spoločnosť musí byť natoľko silná, že dokáže dovoliť ľuďom robiť aj zlé rozhodnutia,“
povedal v rozhovore Sulík.

Sulík
Zdroj: TASR


Druhým dôvodom je podľa ministra hospodárstva to, že by to len podnecovalo korupciu. „Ten, kto sa nechce dať ani za svet zaočkovať, totiž bude mať na výber. Buď zaplatí 330 eur pokutu a bude naďalej nezaočkovaný, alebo si nájde lekára, ktorý prijme úplatok, dá mu úplatok, ten lekár vakcínu strekne do umývadla, do systému zaeviduje, že ten človek je očkovaný, a on získa všetky benefity, hoci sa vakcíne vyhol podvodom. To považujem za nesprávne,“ argumentoval. 

Dodal aj tretí dôvod. Tým je, že koalícia by vraj takýmto opatrením „do nepríčetnosti vytočila“ veľkú časť obyvateľstva. „My chceme byť vláda všetkých ľudí, nie povedať si, že tamto sú dezoláti a opice,“ priblížil Sulík.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Povinné očkovanie v rôznych formách už zaviedli viaceré európske štáty, vrátane susedného Rakúska. Ako hlavný dôvod tohto kroku uvádzajú, že inak sa pandémiu nikdy nepodarí poraziť a lockdowny sa budú neustále opakovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia