Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2021, 14:41
Čas čítania 1:05
Viktor Kniš TASR

Televízny program: aké ikonické rozprávky a filmy budú počas sviatkov vysielať slovenské televízie

NEWS TELEVÍZIA MARKÍZA VIANOCE
Uložiť Uložené

Čo budú slovenské televízie vysielať počas Vianoc? Tu je prehľad.

Osvedčené filmové klasiky, rozprávkové príbehy i premiéry nových diel pripravili pre divákov vo svojom vianočnom programe najsledovanejšie slovenské televízie.

V skupine klasiky, rozprávok a premiér sa pohybujú aj osobné programové tipy lídrov televízií.

Macaulay Culkin vo filme Sám doma.
Macaulay Culkin vo filme Sám doma. Zdroj: Disney

RTVS

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník pripomína, že Jednotka má v programe na prelome rokov štyri veľké slovenské premiéry. Slováci sa môžu tešiť na vianočnú rozprávku Ako si nezobrať princeznú, ktorú odvysielajú na Štedrý večer o 19.00 h. Pripomenul aj to, že počas Vianoc odvysiela RTVS finálny diel série o Márii Terézii.


Rezník upozornil, že vianočný program RTVS je naplnený dokumentmi i hudobno-dramatickými programami, ktoré zvýrazňujú bohatstvo slovenských tradícií, či už ide o zvykoslovné programy z archívu Slovenskej televízie, alebo televízne klasiky vrátane legendárnych snímok, v ktorých účinkuje Jozef Kroner.  

TV Markíza

Televízia Markíza láka k obrazovkám počas vianočných sviatkov osvedčeným mixom vianočných rozprávok a rodinných filmov i premiér, ktoré spája tohtoročný slogan „Vianoce nás bavia“.

Odporúčané
Herečka Lívia Bielovič: Sledovali ma stalkeri. Nikdy neviete, čoho sú schopní, jedno dievča som musela konfrontovať (Rozhovor) Herečka Lívia Bielovič: Sledovali ma stalkeri. Nikdy neviete, čoho sú schopní, jedno dievča som musela konfrontovať (Rozhovor) 19. februára 2024, 12:30

Programová riaditeľka televízie Silvia Majeská upozornila, že v programe je na Štedrý deň o 17.05 h naplánované vysielanie legendárnej klasiky Perinbaba.

„O 18.45 h sme si pripravili príjemné vianočné prekvapenie pre všetkých fanúšikov seriálového hitu Oteckovia,“ upozornila Majeská. Chýbať nebudú Mrázik ani Pelíšky. Programová riaditeľka upozornila aj na animované rozprávky, ako napríklad Snežná hliadka, Piadinôžka či Lovecká sezóna.


„Prvý sviatok vianočný o 20.30 h to bude rozprávkový príbeh Rozprávková cesta koníka Hrbáčika a na Druhý sviatok vianočný sme v rovnakom čase pripravili návrat fenoménu Pokémon v rodinnej komédii Pokémon: Detektív Pikachu,“ avizuje programové tipy.

Tri oriešky pre Popolušku
Zdroj: Bontonfilm/volně k použití

JOJ

Televízia JOJ vo svojom štedrovečernom programe ponúka hrané i animované klasiky, ako Sám doma či Doba ľadová, ale aj Tri oriešky pre Popolušku a akčný triler na večer – americký film Skala.

Domov
Zdieľať
Diskusia