Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2021 o 17:37
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

Putin povedal, že po páde Sovietskeho zväzu robil taxikára. Vraj si v ťažkých časoch potreboval finančne prilepšiť

NEWS VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Vladimir Putin si na začiatku 90. rokov privyrábal ako vodič taxíka.

Keď sa rozpadol Sovietsky zväz, dnešný ruský prezident Vladimir Putin si privyrábal ako šofér taxíka. Putin sa o svojej minulosti zo začiatku 90. rokov rozrozprával v novom filme štátnej televízie, ktorá sa zaoberá práve premenou Sovietskeho zväzu na dnešné Rusko, informuje France24.

Podľa Putina znamenal rozpad Sovietskeho zväzu koniec „historického Ruska“ a táto udalosť je podľa neho dodnes tragédiou pre väčšinu obyvateľov. „Koniec koncov čo je rozpad Sovietskeho zväzu? Je to kolaps historického Ruska pod názvom Sovietsky zväz,“ uviedol štátnik v rozhovore pre film. 

„Občas som musel zarobiť peniaze navyše,“ vysvetlil, prečo sa uchyľoval k práci taxikára. Svoje zážitky neopisoval detailnejšie. „Niekedy som musel po nociach šoférovať taxi. Úprimne, je mi nepríjemné o tom hovoriť, ale nanešťastie to tak bolo,“ povedal Putin o časoch, ktoré strávil za volantom.

Putin opakovane smúti za Sovietskym zväzom, pričom jeho rozpad už dávnejšie označil za najväčšiu tragédiu 20. storočia. Jeho rozpadom v roku 1991 vzniklo 15 nezávislých štátov.

Putin
Zdroj: Getty Images/Sasha Mordovets

Rusko momentálne čelí obrovskému tlaku zo západného sveta, ktorého lídri sa obávajú, že Putin plánuje v najbližších mesiacoch inváziu na Ukrajinu.

Americký prezident Joe Biden ruskému prezidentovi počas spoločného telefonátu minulý týždeň povedal, že by Rusko v prípade útoku na Ukrajinu mohlo byť vylúčené z medzinárodného platobného systému.

Putin však odmieta akékoľvek obvinenia z toho, že by plánoval inváziu, a podľa vlastných slov iba zabezpečuje „ochranu ruskej národnej bezpečnosti“.

Domov
Zdieľať
Diskusia