Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2021, 16:54
Čas čítania 0:36
Ivan Koribanič TASR

Polícia riešila minulý týždeň vyše 800 Slovákov, ktorí porušili opatrenia. Aktívne sleduje aj sociálne siete

Polícia riešila minulý týždeň vyše 800 Slovákov, ktorí porušili opatrenia. Aktívne sleduje aj sociálne siete
Zdroj: TASR/Pavol Zachar, Martin Baumann
NEWS KORONAVÍRUS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Priestupky sa týkali zákazu vychádzania a zákazu otvorenia prevádzok, nenosenia rúška a porušenia karantény.

V blokovom konaní bolo vyriešených 473 prípadov. S napomenutím odišlo 239 ľudí a 76 prípadov postúpila polícia na príslušné regionálne úrady. V prebiehajúcom riešení je stále 29 prípadov.

Dočasne vymenovaný policajný prezident Štefan Hamran ďalej uviedol, že od začiatku roka evidujú takmer 70 000 priestupkov v súvislosti s pandémiou.

Polícia je okrem ulíc aktívna aj na sociálnych sieťach. Tam sa špeciálna pracovná skupina spadajúca pod Národnú kriminálnu agentúru zameriava na nenávistné prejavy. Autori obsahu, ktorý porušuje zákon, budú trestne stíhaní. 

Podľa Štefana Hamrana sa polícia poväčšine stretáva s ústretovými občanmi, ktorí jej prítomnosť vítajú. „Narážame však aj na úzku skupinu spoluobčanov, ktorí sa intenzívne domáhajú svojich práv, ale zabúdajú na svoje povinnosti,“ informoval na tlačovej konferencii.

Polícia postupuje pri riešení priestupkov individuálne. Všetko závisí od závažnosti priestupku a ľudského prístupu voči policajtom.

Pri arogancii a agresii je podľa Hamrana uplatnenie prislúchajúcich sankcií namieste. Štefan Hamran zároveň uviedol, že by nemal problém s povinným očkovaním pre kritickú infraštruktúru.

Domov
Zdieľať
Diskusia