Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2021, 19:55
Čas čítania 0:48
Eduard Starkbauer

V kanadskom Ontariu si marihuanu kúpiš už aj cez Uber

V kanadskom Ontariu si marihuanu kúpiš už aj cez Uber
Zdroj: Unsplash/Jhon David
NEWS
Uložiť Uložené

Pilotná služba počíta s osobným vyzdvihnutím v sieti 50 obchodov.

Hovorca Uberu tento zámer predstavil dnes na tlačovej konferencii, informoval New York Post a ich prvým partnerom sa stala sieť obchodov Tokyo Smoke. Tá v Ontariu prevádzkuje takmer 50 obchodov s marihuanou. Uber kuriér však klientom v Ontariu rekreačnú marihuanu nedonesie, môžeš si ju len rezervovať a potom vyzdvihnúť v jednej z prevádzok. Predstavitelia Uberu tvrdia, že chcú takto ľudí podnietiť na nákup bezpečných produktov a pomôcť tak v boji proti nelegálnemu obchodu. Nelegálna marihuana stále tvorí 40 % z celkovej spotreby.

V Kanade i USA už dlhšie Uber Eats doručuje alkoholické nápoje. Generálny riaditeľ Uberu Dara Khosrowshahi vstup na mimoriadne lukratívny trh s legálnym kanabisom naznačil pre CNBC už v apríli, vtedy prejavil aj záujem o vstup na americký trh.

Odporúčané
Nemecko plánuje legalizovať marihuanu. V licencovaných obchodoch si ju budú môcť ľudia kúpiť na rekreačnú konzumáciu Nemecko plánuje legalizovať marihuanu. V licencovaných obchodoch si ju budú môcť ľudia kúpiť na rekreačnú konzumáciu 21. novembra 2021, 15:49

V Kanade je marihuana legálna už tri roky. Podľa portálu CBC sú výsledky tohto rozhodnutia napriek zdravotným rizikám skôr pozitívne. Trh vytvoril nové pracovné príležitosti aj úspešné firmy. Až 27 % Kanaďanov v oficiálnom štátnom prieskume povedalo, že v priebehu posledného roka marihuanu užili aspoň raz.

5. novembra 2021 predložila skupina koaličných poslanov z OĽaNO, Za ľudí a Sme rodina do parlamentu novelu Trestného zákona. Figurujú v ňom návrhy na výrazné zníženie trestov, ako aj zmeny v princípe povinnej práce a ochranného liečenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia