Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2021, 10:30
Čas čítania 2:05
Čoje

Stĺpček Čojeho: Foodbloger má odporúčať jedlo, nie vakcínu!

Stĺpček Čojeho: Foodbloger má odporúčať jedlo, nie vakcínu!
Zdroj: Jana Gombošová
REFRESHER ČO JE KORONAVÍRUS STĹPČEK ČOJEHO
Uložiť Uložené

To som sa dozvedel od kritikov iniciatívy #spolupracapreslovensko a nedá sa s tým nesúhlasiť.

Uplynulý víkend sa asi každý, kto sleduje sociálne siete, stretol s hashtagom #spolupracapreslovensko. Infuenceri na popud lekára Milana Kulkovského a zmobilizovaní Kristínou Tormovou vyjadrili každý za seba, prečo si myslia, že by sa viac ľudí malo dať očkovať. Do iniciatívy som sa zapojil aj ja.


Keď sme si písali v spoločnom chate, žartovali sme, že by sme si mali dať súťaž o to, kto príde o viac followerov. Keď som dal post von, viacero ľudí mi písalo, že si cení „moju odvahu“. Ja som však našťastie nebol v pozícii, že by som týmto apelom dačo riskoval. Post ma stál maximálne tak „pracovnú“ nedeľu, pretože som musel oveľa viac odpisovať na komentáre a strážiť, či si do nich dakto nepríde vyliať vedro sra*iek.


Mám šťastie, že moji followeri sú z veľkej časti moja vlastná bublina. Postujem priveľa „imigrantského jedla“, pravidelne podporujem mimovládky, dokonca sme s Demotiváciom už zbúchali aj vlastnú „kampaň“ na podporu podnikov, ktoré priniesli zľavy pre zaočkovaných.


Oveľa väčšie „vaječníky“ to chcelo od ľudí ako Adela Vinczeová či Zuzana Smatanová, ktorých popularita a publikum prekračujú všetkými možnými bublinami. Tým to internety dali vyžrať oveľa viac.

V niečom však mali hejteri pravdu. Foodbloger ozaj nemá čo odporúčať očkovanie.


Opäť sme sa dozvedeli, že influenceri sú darmožráči, ktorí len berú peniaze za nič. Málo záležalo na tom, že tí ľudia, ktorí s touto iniciatívou vyšli von, sú normálne herci z divadla, moderátori z televízií, doktorky a doktori: ľudia, ktorí majú svoju normálnu robotu a celý ten „influencing“ založený na tom, že sa najprv v dačom brutálne vymakali a až potom o tom začali postovať na Instagrame.


Aj ja som musel vysvetľovať nejakej panej, že to, že našu iniciatívu „šérlo“ ministerstvo zdravotníctva a premiér, naozaj neznamená, že to na vláde celé aj vymysleli a že za to určite máme od nich prachy.


V niečom však mali hejteri pravdu. Foodbloger ozaj nemá čo odporúčať očkovanie. Na rozdiel od absolventov vysokej školy života si naozaj nemyslím, že ja by som mal byť tá autorita, ktorá môže o vakcínach vyhlásiť, či sú bezpečné a účinné.


Čo však môže povedať každý, komu táto krajina nie je ľahostajná, je, že v tejto veci máme počúvať odborníkov a autority vedcov, ktorí sa zaručili za bezpečnosť a účinnosť vakcín do miery, v ktorej sú bezpečné a účinné bežné liečivá (áno, stáva sa, že dakto zomrie aj na paralen), a úradníkov, ktorým normálne v pohode dôverujeme. Napríklad keď vieme, že naozaj môžeme sadnúť do lietadla a odletieť na dovolenku, pretože hneď niekoľko úradov a ľudí postrážilo, že v ňom všetko funguje, ako má.


„Dajte sa zaočkovať“ hovorí kadekto. Okrem spomínaných vedcov a lekárov napríklad ľudia, ktorí prežili covid vďaka pľúcnej ventilácii. Alebo príbuzní tých, ktorí ho neprežili. Hovorí to Angela Merkelová, ale aj Vladimir Putin, pretože uňho v Rusku je situácia momentálne taká zlá, že sa už nedá ani hrať tá predošlá pózička „все хорошо, je to len kašlík“. Hovoria to liberálni slniečkari, ale aj pápež a slovenskí biskupi.


A keď už teda súťažíme v tom, kto komu nenaletí: podľa mňa sa aj tak raz dozvieme, že všetci tí Ficovia, Blahovia, Uhríky a Mazureky sa v tých kritických časoch v skutočnosti dali zaočkovať tiež.

Domov
Zdieľať
Diskusia