Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2021, 14:16
Čas čítania 1:08
Ema Stanovská

Na koncerte Travisa Scotta dav pošliapal 9-ročného chlapca, ktorý bojuje o život. Jeho otec žiada od rapera milión dolárov

NEWS TRAVIS SCOTT
Uložiť Uložené

Otec chlapca podal na Travisa Scotta a organizátorov festivalu žalobu vo výške 1 milióna dolárov.

Na hudobnom festivale Astroworld, kde dôsledkom davovej hystérie tragicky zahynulo osem ľudí, sa vážne zranil aj 9-ročný Ezra Blount. Momentálne je v nemocnici a nachádza sa v umelom spánku. Jeho otec sa rozhodol podať na Travisa Scotta a organizátorov žalobu vo výške 1 milióna dolárov. Informoval o tom portál Business Insider.

Tragický incident sa odohral, keď sa obrovský dav začal tlačiť bližšie k pódiu, na ktorom práve vystupoval raper a organizátor festivalu Travis Scott. Chlapec, ktorý sedel na pleciach svojho otca, spadol a dav ho udupal. Ezru podľa právnikov „pošliapali, udupali a takmer rozdrvili na smrť“. Momentálne bojuje o život.

Obvinili ho z nedbanlivosti

Žalobu podal v mene Blountovho otca prominentný právnik v oblasti občianskych práv Ben Crump, ako aj právnici Alex a Bob Hilliardovci v utorok v Texase. Právnici obvinili Travisa z „veľkej nedbanlivosti vrátane straty kontroly nad davom, neposkytnutia náležitej lekárskej starostlivosti či nezabezpečenia školenia a dohľadu nad zamestnancami“.

Travis Scott
Zdroj: Flickr/Iñaki Espejo-Saavedra

V žalobe sa píše, že „chlapec bol nútený s hrôzou sledovať tragédiu, pri ktorej zahynulo alebo sa zranilo veľa ľudí“. Uvádza sa v nej zároveň, že organizátori neboli schopní zastaviť Scottovo vystúpenie vyše 40 minút od vypuknutia masovej hystérie. 

Odporúčané
Utopia nie je album pre mainstreamového poslucháča. Travis Scott v ňom ukázal, ako veľmi je ovplyvnený Kanyem (Recenzia) Utopia nie je album pre mainstreamového poslucháča. Travis Scott v ňom ukázal, ako veľmi je ovplyvnený Kanyem (Recenzia) 31. júla 2023, 16:30

„Rodina malého chlapca bude od dnešného dňa čeliť traume, ktorá zmení jej život, a realite, ktorú nik, kto si kupuje lístky na koncert, nečaká,“ dodal Crump vo vyhlásení. „Koncerty a hudobné festivaly, ako je tento, majú byť bezpečným miestom pre ľudí všetkých vekových kategórií.“

Na hudobnom festivale Astroworld, ktorý už po tretíkrát organizoval Travis Scott, došlo k smrtiacej tlačenici. Ľudia v dave spanikárili, tlačili sa k pódiu a úplne ignorovali pokyny ochranky. Mnohí návštevníci začali padať na zem, odpadávali alebo dostali srdcový záchvat. Osem ľudí zahynulo. Raper odkázal, že obetiam zaplatí pohreby. Úrady incident stále vyšetrujú.

Domov
Zdieľať
Diskusia