Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2021, 11:49
Čas čítania 1:15
Viktor Kniš

Zuzana Plačková vycestovala na dovolenku do Dubaja, aj keď je stále obvinená. Prokuratúra v tom problém nevidí

Zuzana Plačková vycestovala na dovolenku do Dubaja, aj keď je stále obvinená. Prokuratúra v tom problém nevidí
Zdroj: so súhlasom Zuzany Plačkovej
NEWS ZUZANA STRAUSZ PLAČKOVÁ
Uložiť Uložené

Generálna prokuratúra v tom nevidí problém, advokát známej influencerky sa nevyjadril.

Zuzana Plačková s manželom Reném Strauszom vycestovali na dovolenku do Dubaja. Aj keď sa mnohí ich sledovatelia čudovali, ako je možné, že opúšťajú krajinu s obvinením na krku, v skutočnosti to právny problém nie je. Špecializovaný trestný súd už krátko po ich zadržaní rozhodol, že nevidí dôvody väzby, a aj samotný prokurátor neskôr stiahol svoju sťažnosť voči tomuto rozhodnutiu ŠTS.

Záver teda znie, že orgány činné v trestnom konaní nevidia nebezpečenstvo v tom, že by mohli Plačková s manželom mariť vyšetrovanie alebo utiecť. 

„Úrad špeciálnej prokuratúry nebude tieto informácie bližšie komentovať. Zo strany súdu neboli pri rozhodovaní o väzbe stanovené podmienky, ktoré by obmedzovali pohyb vami uvádzaných obvinených osôb,“ povedala Novému Času hovorkyňa prokuratúry. 

Keďže v prípade Plačkovej nenavrhovali ani nahradenie väzby náramkom alebo akúkoľvek inú formu zabezpečenia jej pohybu, napriek závažnému obvineniu môže bez problémov cestovať. 

Zuzana PlačkováRené Rendy
Zdroj: so súhlasom Zuzany Plačkovej

Zatiaľ nie je jasné, či by mohli obvinenie voči nej zrušiť, aj keď sudca ŠTS konštatoval, že ho považuje za nedôvodné, pretože dôkazná situácia proti influencerke a jej manželovi je slabá. Údajne proti nim svedčí len jeden svedok, ktorý má informácie sprostredkované. Ani obsah utajovanej prílohy spisu vraj Plačkovú a Strausza neusvedčuje. 

Odporúčané
Ochutnali sme Attilovu bagetu, čipsy od Plačkovej aj hotdog od Separa. Niektoré z nich už nikdy nedáme do úst Ochutnali sme Attilovu bagetu, čipsy od Plačkovej aj hotdog od Separa. Niektoré z nich už nikdy nedáme do úst 26. marca 2023, 14:30

Zuzana Plačková a René Strausz boli podľa vyšetrovateľov NAKA súčasťou organizovanej zločineckej skupiny najmenej šiestich osôb, ktoré pôsobili na území Trnavského, Bratislavského a Trenčianskeho kraja.

V čase od roku 2012 až do súčasnosti vraj niektorí členovia dovážali na Slovensko kokaín a ďalší ho distribuovali. Vyplýva to z uznesenia o vznesení obvinenia, ktoré sa rozšírilo do médií deň po veľkej akcii NAKA.  

„Dôležitými dílermi – najmä kokaínu – boli aj René Strausz a jeho manželka Zuzana Strausz Plačková, ktorí asi od roku 2017 kupovali v rámci zločineckej skupiny kokaín od jedného z členov a predávali ho ďalším užívateľom,“ tvrdia vyšetrovatelia s tým, že známe osobnosti údajne drogy predávali ešte nižšie postaveným dílerom v rámci gangu alebo koncovým užívateľom. V prípade uznania viny by im mohol hroziť najvyšší trest. 

Domov
Zdieľať
Diskusia