Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2021, 11:01
Čas čítania 0:53
Ema Stanovská

V Bratislave protestuje Únia súkromných autobusových dopravcov. Autobusy blokujú úrad vlády, chystajú sa aj k parlamentu

NEWS BRATISLAVA PROTEST PROTEST BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Polícia vyzýva vodičov, aby sa tomuto úseku vyhli.

V utorok 21. septembra zablokovalo viacero autobusov cestu pred Úradom vlády SR v okolí Námestia slobody v Bratislave. Dopravu na mieste riadi polícia. Komplikuje to aj premávku autobusov MHD. Informuje o tom TASR.

Podľa facebookovej stránky Únia súkromných autobusových dopravcov – ÚSAD sa autobusy presunú aj pred ministerstvo dopravy a parlament. 

Polícia podľa Zelenej vlny vyzýva vodičov, aby sa tomuto úseku vyhli. Dopravný podnik Bratislava informuje, že na Námestí slobody je prerušená premávka linky 203. V smere jazdy na Búdkovú premáva linka 203 zo Žilinskej doľava cez Námestie slobody a Hodžovo námestie a od Hodžovho námestia sa napája na svoju trasu. V smere jazdy na Kolibu jazdí odklonom po trase Kollárovo námestie – Radlinského – Imricha Karvaša – Námestie slobody a od Žilinskej už jazdí svojou trasou.

„Kolegovia, máme nahlásených zatiaľ naisto 38 autobusov!!! Pokiaľ nebude aspoň 70 autobusov, tak nemá význam do BA ísť, bude to len na výsmech. A o pár týždňov, keď to tu títo blázni opäť celé uzavrú, sa nebude pre obmedzenia už nič robiť…“ píše správca stránky ÚSAD-u.

ÚSAD je združenie malých a stredných dopravcov, ktoré vzniklo počas koronakrízy s cieľom predkladať požiadavky na príslušné orgány a ministerstvá. Zakladajúcimi členmi sú Branislav Doboš a Tomáš Minarovič, ktorí podľa ich oficiálnej stránky po vzniku krízy „vyvolali rokovanie s ministerstvom hospodárstva, s ministrom Richardom Sulíkom a vybojovali pre dopravcov pomoc vo forme dotácie“.

Domov
Zdieľať
Diskusia