Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2021, 14:15
Čas čítania 0:46
Jakub Paulík

SaS reaguje na možnosť odchodu hnutia Sme rodina z koalície. Chcú vládnuť aj v prípade, keby kollárovci odišli

POLITIKA SLOBODA A SOLIDARITA
Uložiť Uložené

Strana Richarda Sulíka v tom má jasno.

Strana Sloboda a solidarita vyjadrila na Facebooku podporu vláde Eduarda Hegera. Napísali, že plánujú zotrvať v koalícii aj v prípade, keby z nej odišlo hnutie Sme rodina.

„Hodnotové rozdiely medzi koaličnými partnermi sú prirodzené, avšak ak sa neustále zväčšujú, je taktiež prirodzené, že sa budeme rozprávať aj o ďalších možnostiach spoločného vládnutia,“ dodali k veci.

SaS tak reagovala na dnešný výrok šéfa OĽaNO, ministra financií Igora Matoviča. Ten v diskusnej relácii na TA3 V politike povedal, že chce vládnu koalíciu udržať v súčasnom zložení, ale keby z nej odišla strana Borisa Kollára, považoval by za povinnosť, aby ďalej bojovali proti mafii aj bez nich. 

Matovič uviedol, že Boris Kollár v súčasnosti akoby „zablúdil“, a naznačil, že je pripravený na vládu aj bez Kollára, ak by odmietal očistu štátu od mafie. Okrem toho spomenul možnosť odňatia Slovenskej informačnej služby strane Sme rodina.

Šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár na to v relácii na RTVS O 5 minút 12 reagoval so slovami, že vládu bude podporovať aj naďalej, napriek jej chybám. Zároveň však spomenul, že keď už Igor Matovič hovoril o možnom odchode svojho hnutia z koalície, budú sa touto témou zaoberať na pondelkovej koaličnej rade.

Domov
Zdieľať
Diskusia