Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2021, 17:01
Čas čítania 1:20
Viktor Kniš TASR

Nezaočkovaní zdravotníci dostali výpoveď. V Maďarsku a vo Francúzsku sa to týka tisícov ľudí

ZDRAVIE OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Maďarsko aj Francúzsko už zakročili proti zdravotníkom, ktorí sa nedali zaočkovať.

Pracovníkov v maďarskom zdravotníctve, ktorí sa do stredy nedali zaočkovať proti novému druhu koronavírusu, prepustia zo zamestnania. Informovalo o tom vo štvrtok internetové vydanie denníka Népszava, podľa ktorého sa to bude zrejme týkať niekoľkých stoviek zdravotníkov odmietajúcich vakcináciu.


„Mnohí z nich čakali na poslednú chvíľu a sú takí, ktorí sa dali zaočkovať iba preto, aby si udržali zamestnanie,“ povedala pre zmienený denník predsedníčka Nezávislých odborov zdravotníkov Adrianna Soósová.

Pôvodný termín tohto kroku posunuli maďarské úrady o dva týždne. Stalo sa tak zrejme preto, lebo zdravotníci sa v letných mesiacoch príliš s očkovaním neponáhľali a vláda nechcela, aby po marcovom hromadnom odchode zdravotníkov zo štátnych zariadení teraz odišli ďalší, píše Népszava. Marcový odchod vyše 5 000 zdravotníkov si vyžiadala zmena štatútu verejnoprávneho zamestnanca na štatút pracovníka zdravotnej služby.

Na Slovensku je zatiaľ očkovanie dobrovoľné, minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský však avizoval, že uvažujú nad povinným očkovaním kritickej infraštruktúry, ak sa situácia zhorší. 

koronavírus
Zdroj: Fakultní nemocnice s poliklinikou Žilina/volně k užití

Francúzov prepustili zatiaľ dočasne 

Aj zdravotníkov vo Francúzsku dočasne prepustili zo zamestnania, pretože sa nedali zaočkovať proti koronavírusu pred vypršaním lehoty stanovenej do 15. septembra. Sú ich tisícky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia