Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2021, 15:46
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Slováci vyliezli bez istenia na 215-metrovú meteorologickú stanicu, ktorá meria radiáciu pri atómovej elektrárni

NEWS EXTRÉMNE ŠPORTY A NEBEZPEČNÉ KONÍČKY
Uložiť Uložené

Extrémny lezec Peter s kamarátmi vyliezol na vysokú meteorologickú stanicu. Polícia ich nechytila.

Slovenský youtubový kanál SK Adventures ukazuje rôzne nebezpečné miesta v našej krajine, ktoré ponúkajú nádherné výhľady. Aj keď ide zväčša o vysoké stavby, na ktoré majú neoprávnené osoby zakázaný vstup, extrémny lezec Peter a jeho kamaráti ich radi zdolávajú ako výzvy.

Čím vyššie vylezú, tým lepšie sa potom cítia a tým viac sa zapotia aj diváci. Okrem lezenia po schodoch a rebríkoch sa potom vešajú bez istenia z rôznych konštrukcií, kde ich od pádu delia milimetre. 

Odporúčané
Extrémny lezec Peter: V Košiciach na nás esbéeskár vytiahol zbraň. Vyhrážal sa, že nás odstrelí (Rozhovor) Extrémny lezec Peter: V Košiciach na nás esbéeskár vytiahol zbraň. Vyhrážal sa, že nás odstrelí (Rozhovor) 10. júna 2021, 9:30

Tentoraz zdolali meteorologickú stanicu Jaslovské Bohunice, ktorá sa nachádza len pár stoviek metrov od atómovej elektrárne. Ide o 215 metrov vysokú vežu, z ktorej merajú radiáciu. 

Aj samotní autori videa ľudí varovali, aby sa ich nesnažili napodobňovať. Petrov tím už má za sebou dosť veľa praxe na to, aby si trúfol aj na takúto vysokú vežu, ktorá by mohla byť v prípade začiatočníkov zradná. 

Peter zo SK Adventures nedávno v rozhovore pre Refresher odpovedal na otázky o svojej netradičnej záľube. Dostal sa k nej náhodou a boli časy, keď sa výšok bál. „Kedysi som sa bál vyjsť čo i len na balkón na ôsmom poschodí. Časom ma začali výšky fascinovať a nejak prirodzene som prešiel z jedného extrému do druhého,“ prezrádza v rozhovore pre Refresher.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia