Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2021, 11:08
Čas čítania 0:54
Kamila Šebestová

Pes mu pri páde Dvojičiek zachránil život. Nevidiaci muž hovorí o tom, ako sa mu podarilo 11. septembra ujsť pred smrťou

Pes mu pri páde Dvojičiek zachránil život. Nevidiaci muž hovorí o tom, ako sa mu podarilo 11. septembra ujsť pred smrťou
Zdroj: Unsplash/Eric Ward/na voľné použitie (ilustračná fotografia)
NEWS PES SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ TERORIZMUS TRAGÉDIE
Uložiť Uložené

„Nemali sme tušenia, čo sa deje,“ hovorí Michael Hingson o páde Dvojičiek.

Dnes uplynulo 20 rokov od pádu amerických Dvojičiek. Dátum 11. september sa stal odvtedy známym symbolom tragédie. Teroristický útok Al-Káidy si vyžiadal 2 977 obetí. 

Smrti však unikol nevidiaci muž Michael Hingson. Zachránil ho vodiaci pes, ktorý mu pomohol nájsť únikový východ z budovy. Pomohlo mu aj to, že schodisko poznal naspamäť. So svojím psíkom Roselle musel zísť 78 poschodí. To, že sa sústredil na detaily, mu vtedy zachránilo život. 

 

„Veľmi rád sa zameriavam na detaily. Informácie sú pre mňa dôležité,“ povedal Michael Hingson v interview pre Nowthis. V stave pohotovosti mu tento prístup pomohol. Strata zraku ho totiž naučila rozmýšľať logicky a orientovať sa v priestore napriek prekážkam.

Domov
Zdieľať
Diskusia