Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2021, 20:51
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

Matematik Kollár: Tretia vlna príde, ľudia budú zomierať v nemocniciach

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Richard Kollár tvrdí, že je len otázkou času, kedy príde tretia vlna pandémie koronavírusu.

Nie je otázka, či tretia vlna pandémie koronavírusu príde, ale kedy sa tak stane. Na svojom profile na sociálnej sieti na túto skutočnosť upozornil matematik Richard Kollár, ktorého predikcie sa už počas pandémie viackrát naplnili. 

„Začiatkom septembra otvoríme školy. Budú mítingy. Bude návšteva pápeža, bude návrat do pracovných kolektívov, budú internáty. Bude večer chladnejšie a v krčmách a baroch sa bude sedieť vnútri,“ konštatuje Kollár. Všetky tieto faktory podľa neho výraznou mierou prispejú k tomu, že tretia vlna udrie. 

Najprv to pocítia mladšie ročníky, deti a študenti. „Počty infikovaných detegovaných testami budú asi porovnateľné s predchádzajúcou vlnou, ak nie aj vyššie. Budeme sa však utešovať, že v nemocniciach nič nevidíme. Že sa vlastne nič nedeje,“ odhaduje matematik. 

Myslí si, že preplnené nemocnice prídu až s odstupom času. V októbri očakáva návrat tzv. červených nemocníc, ktoré budú mať oddelenia vyčlenené výhradne pre covid pozitívnych pacientov, a taktiež očakáva ďalšiu vlnu veľkého počtu obetí. Richard Kollár predpokladá, že aj keď kolektívnu imunitu nedosiahneme očkovaním, zrejme sa nám to do Vianoc podarí premorením. 

„Zostáva veriť, že dominantným variantom sa nestane niečo oveľa horšie ako delta,“ konštatuje odborník. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia