Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2021, 8:05
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

Slovák vyrábal na vlastnú päsť masti z marihuany pre onkologických pacientov, hrozí mu 25 rokov

NEWS MARIHUANA
Uložiť Uložené

Podľa jeho syna len chcel pomáhať ľuďom s bolesťami, nebol žiadnym dílerom. Dopadol však veľmi zle, pretože mu našli rastliny v cene rodinného domu.

Otca Patrika Šípoša zadržala NAKA, pretože v ich dome našli veľké množstvo marihuany. Kým orgány činné v trestnom konaní dokazujú pestovateľovi Josefovi vinu, jeho syn tvrdí, že rastliny slúžili na výrobu mastí pre onkologických pacientov z blízkeho okolia rodiny, informuje Nový Čas, ktorý sa s Patrikom rozprával.

Z jeho verzie vyplýva, že otec Josef nebol dílerom a marihuanu ani výrobky z nej nepredával. Napriek tomu mu momentálne za drogovú trestnú činnosť hrozí 25-ročné väzenie. 

„Otec si zasadil pri Váhu marihuanu a rozhodol sa, že z nej bude vyrábať masti, ktoré darovával onkologickým pacientom a známym,“ povedal Novému Času mladý muž. „Pri domovej razii otcovi zaistili marihuanu, ktorú nepoužil do mastí. Podľa polície má byť hodnota marihuany taká vysoká ako cena domu,“ opísal v krátkosti príbeh samotný Patrik, ktorý sa musel prestať venovať škole a záľubám a našiel si prácu. 

Odporúčané
Slovák Robo, ktorý dostal 12,5 roka za pár gramov marihuany, bol blízko podmienečného prepustenia. Prokurátorka ho zastavila Slovák Robo, ktorý dostal 12,5 roka za pár gramov marihuany, bol blízko podmienečného prepustenia. Prokurátorka ho zastavila 1. augusta 2021, 14:35

Josef bol živiteľom rodiny a Patrikovi hrozí, že skončí ako bezdomovec. So starým otcom sa obrátili na prezidentku Zuzanu Čaputovú so žiadosťou o milosť vzhľadom na okolnosti prípadu. 

Patrikov otec je zároveň bývalým majstrom Európy v rýchlostných člnoch. Zadržali ho ešte na začiatku roka a momentálne čaká vo väzbe na rozhodnutie súdu. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková naznačila, že zmena Trestného poriadku a drakonických trestov za marihuanu by sa mohla udiať v najbližších mesiacoch, myslí sa však hlavne na užívateľov, u ktorých nájdu malé množstvo drogy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia