Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2021, 13:09
Čas čítania 1:20
Viktor Kniš TASR

Boris Kollár chce referendum už na jeseň, zvolá mimoriadnu schôdzu kvôli zmene ústavy. Vraj na odporúčanie prezidentky

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Ak by za návrh zahlasovali Smer, Hlas, extrémisti, Sme rodina aj časť OĽaNO, referendum o predčasných voľbách by sa mohlo konať už na jeseň tohto roka.

Predseda parlamentu Boris Kollár chce zaradiť na júlovej mimoriadnej schôdzi cez procedurálny návrh zmeny legislatívy tak, aby sa mohlo vypísať referendum o predčasných voľbách.

Odporúčané
Matovič si protirečí: v programe OĽaNO stojí, že referendum o voľbách je protiústavné, dnes hádže vinu na prezidentku Matovič si protirečí: v programe OĽaNO stojí, že referendum o voľbách je protiústavné, dnes hádže vinu na prezidentku 7. júla 2021, 20:25

Referendum chcú Matovič aj Fico

Hovorí, že je to odpoveď na odporúčanie Ústavného súdu SR a prezidentky Zuzany Čaputovej. Referendum by podľa jeho slov mohlo byť na jeseň. Ľudia musia podľa neho dostať možnosť vyjadriť sa v referende.

„Keďže Ústavný súd v súlade so zákonom rozhodol, že v tejto forme sa nemôže konať, vypočuli sme si odporúčanie Ústavného súdu aj pani prezidentky. Jediná možnosť, ako naplniť to, aby sa mohli ľudia v referende vyjadriť, či skrátia volebné obdobie, je zmena zákona v parlamente,“ povedal Kollár vo videu, ktoré zverejnil na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia