Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2021, 13:43
Čas čítania 2:29
Dominik Vetrák

Unikli prvé informácie o GTA VI? Hra sa údajne odohráva vo Vice City, svet sa mení ako vo Fortnite a hlavnou postavou bude žena

Unikli prvé informácie o GTA VI? Hra sa údajne odohráva vo Vice City, svet sa mení ako vo Fortnite a hlavnou postavou bude žena
Zdroj: Rockstar Games
TECH GTA VI
Uložiť Uložené

Stane sa z nového GTA VI hra v štýle Fortnitu a prečo na ňu budeme čakať tak dlho?

GTA VI údajne vyjde v roku 2025 a po vzore GTA V bude mať viacero ovládateľných protagonistov. Jedným z nich by mala byť aj žena. Herný svet by sa mal postupne meniť v štýle Fortnitu, keď tvorcovia postupom času zmenia mesto alebo doň pridajú nejaké oblasti.

Ako by to fungovalo v praxi, zatiaľ netušíme, rovnako netušíme, ako dlho by takto hru podporovali a koľko vývojárov by na to bolo treba. Dej by sa mal odohrávať v modernom Vice City, takže predošlé špekulácie o zasadení do 80. rokov minulého storočia zrejme neboli pravdivé. 

Odporúčané
10 graficky najpremakanejších a najoriginálnejších hier z E3, ktoré budú bojovať o titul hra roka 10 graficky najpremakanejších a najoriginálnejších hier z E3, ktoré budú bojovať o titul hra roka 16. júna 2021, 13:39

Remaster GTA V na PS5 a Xbox Series X/S

Na jeseň tohto roka sa dočkáme remastera GTA V pre Xbox Series X/S a PS5, aby nám tvorcovia z Rockstar Games skrátili čakanie na ďalší diel. Na ten si teda počkáme ešte 4 roky hlavne preto, že Rockstar chce zmeniť štýl, akým vytvára hry.

Po mnohých článkoch a reportážach sa totiž ukázalo, že ich zamestnanci pracujú nadčasy aj celé roky, nie sú dostatočne odmeňovaní a nie je vôbec divné, keď týždenne odpracujú aj 100 hodín. Rockstar údajne chce, aby sa jeho zamestnanci cítili lepšie, a tak vývoj potrvá dlhšie. 

Ak si vygoogliš GTA VI rumours/speculations a podobne, asi každý mesiac nájdeš nové články a zaručene pravdivé informácie. Drvivá väčšina z toho sú však výmysly, a tak to už ignorujeme. Avšak s týmito informáciami o GTA VI prišiel overený insider Tom Henderson, ktorý správne informoval o hrách Battlefield 2042 a Far Cry 6 ešte pred ich odhalením.

Neprikladali sme tomu až takú váhu, no uznávaný herný novinár Jason Schreier s množstvom kontaktov v hernom priemysle potvrdil, že od nich počul to isté, čo tvrdí aj Henderson, takže na tom zrejme bude niečo pravdy.

Neber to však ako 100 % informácie. Schreier bol jedným z mnohých insiderov, ktorí tvrdili, že tohtoročná revízia konzoly Nintendo Switch bude podporovať 4K, DLSS technológiu a že bude mať lepší čip. A ako už vieš, nič z toho sa nestalo, takže sa môže mýliť aj v tomto prípade.

Prečo tak neskoro a prečo to štúdiu vôbec neprekáža?

Štúdio na samotnom odklade hry asi veľa neprerobí. GTA V vyšlo pôvodne ešte na PS3, PC a Xbox One v roku 2013 a aj viac ako 8 rokov po vydaní sa pravidelne objavuje v rebríčkoch 10 najpredávanejších hier roka. Do dnešného dňa vydavateľstvo Take-Two predalo už takmer necelých 150 miliónov kópií hry, čo je úplne šialené. Tvorcovia navyše zarábajú miliardy ročne aj vďaka GTA Online, v ktorom si hráči neustále kupujú herné vylepšenia a kozmetické úpravy za skutočné peniaze.

ROckstar Games
Zdroj: GTA

GTA V je stroj na peniaze a bezpochyby najziskovejšia hra histórie, takže sa Rockstar do vydania GTA VI nemusí až tak hnať. Je to však smutné pre hráčov a hlavne tých, ktorí obľubujú singleplayer. V prípade skvelých Rockstar Games sme boli zvyknutí na to, že počas generácie konzoly (napríklad PS3 a Xbox 360) vydali aj 10 hier, zatiaľ čo pre generáciu PS4 a Xbox One vydali len Red Dead Redemption 2. Zdá sa, že pre generáciu PS5 a Xbox Series X/S vydajú zase len jednu hru, a to GTA VI. 

Odporúčané
Kedy vyjde GTA VI na PC a prečo Rockstar Games neohlásilo verziu pre Steam? Kedy vyjde GTA VI na PC a prečo Rockstar Games neohlásilo verziu pre Steam? 6. decembra 2023, 16:30

Čakanie medzi GTA V a GTA VI je také dlhé (12 rokov), že počas rovnakého obdobia sme v rokoch 1997 – 2009 dostali všetky predošlé hlavné diely série, niekoľko datadiskov a ďalších hier pre handheldové konzoly (Nintendo DS či PlayStation Vita). Veľké AAA hry sa stali obrovskými a nesmierne komplexnými. Úroveň kvality titulov od Rockstaru je nesporná, no aj tak je smutné, že za posledných 10 rokov dostaneme namiesto 10 hier len jeden projekt.  

Domov
Zdieľať
Diskusia