Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2016, 8:09
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Virtuálny terorizmus je reálny, buďte pripravení

REFRESHER
Uložiť Uložené

Organizátor konferencie, spoločnosť VNET, spolu so svojimi partnermi opäť pripravili program plný užitočných informácií.

Aj keď terorizmus na internete nie je taký viditeľný, ako ten v uliciach a na námestiach rušných miest, nie je o nič menej nebezpečný. Šírenie atmosféry strachu, vydieranie, napádanie dôležitých infraštruktúrnych prvkov - to sú len niektoré z oblastí, v ktorých sú virtuálni teroristi aktívni. Sú však hrozby virtuálneho terorizmu reálne u nás? Aké dopady môžu mať takéto útoky na slovenské podniky a firmy? Dá sa na ne pripraviť a ak áno, ako? To všetko sa dozviete 28. septembra 2016 v hoteli Lindner v Bratislave na ďalšom ročníku konferencie o bezpečnosti v IT, ktorá sa bude venovať práve tematike virtuálneho terorizmu.

Organizátor konferencie, spoločnosť VNET, spolu so svojimi partnermi opäť pripravili program plný užitočných informácií. IBM Slovensko vám napríklad ukáže, ako si nastaviť vnútrofiremné procesy tak, aby ste dokázali čo najefektívnejšie reagovať na kritické situácie a vysvetlí, prečo je dobré mať pre tieto prípady vyškolený personál. Spolu s firmou ESET sa pozriete na vydieračské metódy ransomware a zistíte, ako sa nestať ich obeťou. Spoločnosť Fortinet vám poradí, ako si ochrániť firemné dátové centrum a vysvetlí, že investícia do kvalitného zabezpečenia nie je v dnešnej dobe panské huncútstvo, ale absolútna nevyhnutnosť. Odborníci z Microsoftu predstavia bezpečnostné riešenia pre verejný a  hybridný cloud.  Zeppelin SK zasa objasní dôležitosť konštantného napájania firemných sietí a dátových centier napríklad aj pre prípad plošných výpadkov dodávky elektrickej energie. A GOPAS SK vám na príkladoch z reálneho života ukáže, že ani najlepšie technologické zabezpečenie vám nepomôže, ak zlyhá človek.

Virtuálny terorizmus je reálny, buďte pripravení
Zdroj: presa.ge

Skutočnou perličkou bude workshop Slovenskej agentúry pre vesmírny výskum SOSA, ktorá stojí za projektom prvej slovenskej vesmírnej družice. Dozviete sa, ako družica vyzerá zvnútra, ako sa ovláda a aké má softvérové vybavenie. A dokonca aj to, či sa dá „hacknúť“. SOSA vám tiež ukáže, ako sa v interiéri dajú vyhľadať ploštice. Samozrejme, tie elektronické.

Neviete si s niečím rady? Ocenili by ste konkrétne odporúčanie týkajúce sa vašej firmy? Navštívte konferenčné Networking Security Center, v ktorom od zástupcov spoločností zaoberajúcich sa bezpečnosťou získate cenné rady a informácie. Navyše môžete využiť prítomnosť kompetentného publika. Konferencie sa zúčastnia desiatky IT manažérov, šéfov IT firiem a správcov firemných sietí. To vám ponúka skvelé možnosti na nadviazanie kontaktov a výmenu praktických skúseností nielen v rámci diskusie počas prednášok, ale aj neformálne počas prestávok. Ako to na konferencii vyzeralo minulý rok, si môžete pozrieť tu.

Virtuálny terorizmus je reálny, buďte pripravení

Bližšie informácie o konferencii, jej časový harmonogram či profily prednášajúcich nájdete na stránke konferencia.vnet.sk kde zároveň môžete vyplniť aj registračný formulár a potvrdiť svoju účasť na podujatí. Nečakajte, pripravte sa na bezpečnostné výzvy zajtrajška už dnes!

Domov
Zdieľať
Diskusia