Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2022, 8:54
Čas čítania 0:44
Ema Stanovská

Černobyľ opustilo 7 autobusov s ožiarenými ruskými vojakmi. V zamorenej oblasti kopali zákopy

NEWS ČERNOBYĽ RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Radiáciou zasiahnutých vojakov pravidelne privážajú do bieloruského centra radiačnej medicíny.

Oblasť Černobyľa opustilo sedem autobusov s ruskými vojakmi, ktorí vykazovali známky radiačnej otravy. Informoval o tom na Facebooku Jaroslav Jemelianenko, ktorý sa podieľal na zabezpečení elektrárne. V príspevku naznačil, že v zamorenej oblasti kopali zákopy.

Vojakov previezli do bieloruského centra radiačnej medicíny v Homeli. Jemelianenko pripomenul, že radiáciou zasiahnutých vojakov tam privážajú pravidelne.

„Kopali ste zákopy v Červenom lese, mrchy? Teraz s tým žite po zvyšok svojho krátkeho života,“ napísal v príspevku. „Ak by malo velenie alebo vojaci aspoň minimálnu inteligenciu, dalo by sa tomu predísť. Krajina opíc.“

Sťahovanie Rusov potvrdili aj USA

To, že sa ruské sily začali sťahovať z nefunkčnej jadrovej elektrárne v Černobyli, uviedol v stredu aj predstaviteľ americkej obrany. Moskva predtým oznámila, že obmedzí útoky na dve kľúčové ukrajinské mestá.

„Rusi opúšťajú černobyľské zariadenie a presúvajú sa do Bieloruska. Myslíme si, že odchádzajú, nemôžem vám však povedať, že sú všetci preč,“ cituje TASR nemenovaného amerického predstaviteľa.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Ukrajina má 15 reaktorov v štyroch aktívnych jadrových elektrárňach, ako aj sklady jadrového odpadu vrátane Černobyľa – miesta najhoršej jadrovej katastrofy z roku 1986.

Všetky správy z domova a zo sveta nájdeš na Refresheri v kategórii news.

Domov
Zdieľať
Diskusia