Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2021, 20:54
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

Úniu autodopravcov nezaujíma petícia cyklistov o bezpečnej jazde áut: Cesta nie je zábavný park pre vymaľovaných „Saganov“

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Aj keď pribúdajú smrteľné nehody na cestách, Únia autodopravcov zverejnila nekompromisné a kritické stanovisko.

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová v reakcii na nedávnu tragickú smrteľnú nehodu na strednom Slovensku spustila petíciu za prijatie opatrení na zvýšenie bezpečnosti cyklistov a chodcov na Slovensku.

Pri nehode zahynula matka, na hroznú udalosť sa museli prizerať jej dieťa aj manžel. Najväčším problémom je podľa europoslankyne, že neexistuje povinný odstup vodičov od cyklistov na ceste, následkom čoho sa stáva, že vodiči „zachytia“ jazdcov časťou vozidla. 

„Pamätám si, že v roku 2017 sme s Ďurom Drobom chceli predložiť zmenu cestného zákona, ktorá stanovila 1,5-metrový odstup od cyklistu pri predbiehaní. Vlastný poslanecký klub nás prinútil novelu stiahnuť. Padali argumenty: pre dvoch mŕtvych cyklistov si predsa nebudeme proti sebe štvať 2 milióny vodičov,“ spomína Nicholsonová. Za cieľ si dala vyzbierať 20-tisíc podpisov, čo sa aj podarilo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia