Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2021, 12:37
Čas čítania 0:53
Jakub Paulík

Povinné očkovanie na Slovensku pre niektoré skupiny obyvateľov môže byť realitou. Podľa Lengvarského nad tým štát uvažuje

POLITIKA OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Podobné opatrenia nedávno zaviedla aj Moskva.

Minister zdravotníctva pre Denník N potvrdil, že na vláde zvažujú možnosť povinného očkovania pre určité skupiny obyvateľov. Konkrétne by mohlo ísť o vyššie vekové kategórie a niektoré špecifické povolania. Vecou sa momentálne zaoberá ministerstvo spravodlivosti.

Dôvody sú jasné. Zaočkovanosť na Slovensku je príliš nízka a podľa odborníkov je iba otázkou času, kedy sa tu rozšíri variant delta. Ten je výrazne nákazlivejší než predošlé mutácie, a to o približne 40 až 60 %.

Odporúčané
Variant delta na Slovensku: jeho rozšírenie je len otázkou času. Čo to pre nás znamená? Variant delta na Slovensku: jeho rozšírenie je len otázkou času. Čo to pre nás znamená? 17. júna 2021, 15:30

„Nutná zaočkovanosť obyvateľstva sa pri variante delta zvýši. Dostať by sme sa mali až na nejakých 80 %. U nás je však otázne, nakoľko sa k tomuto číslu priblížime. Zatiaľ je to na Slovensku veľmi slabé a neviem, ako sa nám podarí dosiahnuť aspoň 50 %,“ povedal pre Refresher vedecký riaditeľ Biomedicínskeho centra SAV Juraj Kopáček.

Domov
Zdieľať
Diskusia