Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2021, 14:06
Čas čítania 1:05
Viktor Kniš

NAKA sa dostala k najvyšším menám Smeru, tvrdí Remišová. Chce rozpustiť súčasnú SIS

NEWS NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA SLOVENSKÁ INFORMAČNÁ SLUŽBA (SIS) VERONIKA REMIŠOVÁ
Uložiť Uložené

Remišová tvrdí, že vyšetrovanie sa blíži k najväčším menám a najväčším sponzorom Smeru.

Slovenská informačná služba potrebuje hĺbkovú reformu, myslí si vicepremiérka a šéfka Za ľudí Veronika Remišová. Najlepšie by podľa nej bolo tajnú službu rozpustiť a postaviť nanovo, uviedla v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Jej oponent opozičný poslanec Ladislav Kamenický reagoval na jej slová tým, že o tajnej službe by nemalo byť počuť. Myslí si, že verejnosť by mala mať informácie z medializovanej správy SIS, hovorí o manipulácii vyšetrovania.


Zásah policajnej inšpekcie v Národnej kriminálnej agentúre hodnotí Remišová ako nátlakovú akciu. „Samozrejme, že politici Smeru obhajujú správu SIS, pretože sa momentálne vyšetrovanie blížilo k najväčším menám a najväčším sponzorom,“ povedala šéfka Za ľudí.

Kamenický to označil za nezmysly. Poukázal na to, že inšpekcia iba preveruje podozrenia, ktoré priniesla medializovaná správa SIS.

Odporúčané
Herákov asistent vyzýva animátorov z detského tábora, aby neodpovedali novinárom: Kašlite na to, nepíšte si o tom ani medzi sebou Herákov asistent vyzýva animátorov z detského tábora, aby neodpovedali novinárom: Kašlite na to, nepíšte si o tom ani medzi sebou 12. júna 2021, 10:24


Minister vnútra má Remišovej dôveru, ako povedala v súvislosti s blížiacim sa odvolávaním Romana Mikulca z funkcie v parlamente, ktoré inicioval Smer-SD.


Spor v strane Za ľudí má podľa Remišovej nulový dosah na zvyšok koalície, keďže všetci desiati členovia poslaneckého klubu Za ľudí vládu podporujú. Kým sa situácia nevyrieši, funkcia podpredsedu parlamentu po Jurajovi Šeligovi zostane neobsadená.


„Keby bol teraz snem, v takej napätej situácii, stane sa to, že buď odíde jedna, alebo druhá skupina,“ povedala v súvislosti so žiadosťou časti členov o zvolanie mimoriadneho snemu. Naďalej podporuje reformy, ktoré chce presadiť ministerka spravodlivosti a podpredsedníčka Za ľudí Mária Kolíková. Remišová dodáva, že nehodlá odvolávať svojich kritikov zo strany Za ľudí. 


„Strana Za ľudí už spieva labutiu pieseň,“ komentoval Kamenický. Hovorí o strane „zberačov funkcií“. Pripadá mu smiešne, že v strane s podporou okolo troch percent sa tvoria už tri frakcie. Predpokladá, že ak bude referendum a vláda bude takto pokračovať, je veľká šanca na predčasné voľby.

Domov
Zdieľať
Diskusia