Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2021, 15:06
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Zúfalí obyvatelia ruskej Sibíri žiadajú Angelu Merkelovú, aby im postavila cestu. Máme nemecké korene, odkazujú

NEWS RUSKO
Uložiť Uložené

Na Angelu Merkelovú sa obraciame zo zúfalstva a vzhľadom na bezvýchodiskovosť situácie, hovorí jeden z obyvateľov mesta.

Skupinka obyvateľov malej dediny pri Omsku žiada nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú, aby im pomohla s infraštruktúrou. Ľudia z dediny Verchnij Karbuš tvrdia, že žiadosť o asfaltovanie krátkeho úseku cesty prešla rôznymi ruskými úradmi, ktoré ju však odignorovali.

Výsledkom je, že dnes musia chodiť po rozbitej komunikácii. Keď je mokro, v blate zapadávajú autá, keď je sucho, vraj sa tvoria hrbolce.

„Teraz v suchom počasí je jazda po ceste ako po rumpli. Máte pocit, že každú chvíľu budete mať otras mozgu. A keď je blato, zapadávajú autá,“ povedala jedna z obyvateliek dediny na videu, ktoré sa objavilo na Youtube aj na mnohých portáloch, ktoré odkaz preložili. Videoznáznam zverejnil portál Rádia Slobodná Európa/Rádia Sloboda.

Domov
Zdieľať
Diskusia