Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2021, 17:38
Čas čítania 1:46
Martin Mičuda

Slávny Volkswagen Multivan prichádza v úplne novej generácii, pri ktorej neostal kameň na kameni

Slávny Volkswagen Multivan prichádza v úplne novej generácii, pri ktorej neostal kameň na kameni
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Multivan generácie T7 je už viac rodinným než úžitkovým vozidlom.

Už dlhé mesiace sa šepkalo o tom, že Volkswagen v rámci medzigeneračnej výmeny jedného zo svojich najslávnejších modelov chystá veľké zmeny. Predpoklady sa naplnili a na svetlo sveta sa predrala od podlahy nová generácia úžitkového modelu Multivan. Veľké zmeny sú zjavné už na prvý pohľad, samotná automobilka pritom prízvukuje, že ide o akési MUV, teda multifunkčné úžitkové vozidlo s atribútmi osobných áut.

Súvisí s tým najmä skutočnosť, že nový Multivan s kódovým označením T7 už stojí na modulárnej platforme MQB (ako napríklad Golf). Úžitkové vozidlá radu T od Volkswagenu sa tak s príchodom novej generácie rozvetvia – zatiaľ čo verzie Transporter, Caravelle a California ostanú na trhu v aktuálnej generácii T6.1 ako úžitkové modely primárne pre firemnú klientelu, nový T-sedmičkový Multivan už viac-menej zastúpi starnúci Sharan ako výhradne rodinné MPV.

Volkswagen, Multivan,
Zdroj: Volkswagen

Multivan generácie T7 sa tak takmer po 20 rokoch dočkal zásadného zlepšenia, keďže súčasne vyhotovenie T6.1 (resp. T6) bolo de facto len rozsiahlym faceliftom T5 z roku 2003.

Odporúčané
Ikonická značka áut Mini predstavila limitovanú edíciu. Na Slovensku sú dostupné len dva kusy Ikonická značka áut Mini predstavila limitovanú edíciu. Na Slovensku sú dostupné len dva kusy 18. decembra 2023, 17:00

Novinka tak vystupuje menej dodávkovým dojmom, za čo môžu nielen modernejšie a atraktívnejšie krivky, ale aj inak riešený A-stĺpik – kvôli snahe zlepšiť výhľad je čelný stĺpik rozdelený a pod menším uhlom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia