Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2021, 12:14
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Rasistická poznámka lekára v RTVS má dohru: celú reláciu radšej zmazali z archívu, Malachovskú situácia mrzí

NEWS TELEVÍZNE ŠOU
Uložiť Uložené

RTVS v stanovisku odsúdila akékoľvek prejavy rasizmu a diskriminácie.

Kauza rasistického komentára lekára Ladislava Košťála v relácii Dámsky klub na RTVS má dohru. Košťál je primárom oddelenia chirurgie ruky a komplexu operačných sál v ružinovskej nemocnici v Bratislave, pričom na Slovensku patrí medzi najuznávanejších expertov na operácie a problémy horných končatín, informujú Topky.

Odporúčané
Srbská volejbalistka si rasisticky natiahla oči a vysmiala sa hráčkam z Thajska. Za gesto dostala stopku v zápasoch Srbská volejbalistka si rasisticky natiahla oči a vysmiala sa hráčkam z Thajska. Za gesto dostala stopku v zápasoch 10. júna 2021, 11:27

V relácii Dámsky klub sa ho moderátorka Iveta Malachovská pýtala na karpálny tunel, ktorý podľa neho postihuje najmä Európanov. „No, my toho máme strašne veľa. Arabi to nemajú, ne*ri to nemajú. Tam to je asi dané Európou,“ povedal v živom vysielaní lekár. Urážlivé a rasistické slovo prekĺzlo do vysielania, a tak RTVS schytala na sociálnych sieťach kritiku.

RTVS
Zdroj: RTVS/reprofoto

RTVS vo svojom stanovisku prejavy rasistického charakteru odsúdila. „Bohužiaľ, v tomto prípade išlo o živé vysielanie, ktoré je charakteristické svojou špecifickou dynamikou. Moderátorka po spornom vyjadrení respondenta automaticky ukončila rozhovor. Ďalšie okolnosti vzniknutej situácie preverujeme,“ vysvetlila pre Topky hovorkyňa televízie Andrea Pivarčiová.

Samotná moderátorka Iveta Malachovská sa za rasistickú poznámku v rozhovore rovnako ospravedlnila. „Celá situácia nás mrzí,“ skonštatovala na margo rozhovoru.

Ba čo viac, televízia celú epizódu relácie Dámsky klub z utorka 8. júna, keď bol hosťom práve Ladislav Košťál, odstránila zo svojho archívu, a tak si ju diváci nemôžu pozrieť ani dodatočne.

RTVS/Reprofoto
Zdroj: RTVS/reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia