Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2021, 8:06
Čas čítania 0:42
Tímea Krauszová

Tráva za očkovanie: vo Washingtone motivujú ľudí k očkovaniu odmenou v podobe jointu

Tráva za očkovanie: vo Washingtone motivujú ľudí k očkovaniu odmenou v podobe jointu
Zdroj: Flickr/Elsa Olofsson/volně k užití
NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Každý dospelák dostane joint ako odmenu.

V americkom štáte Washington schválili nový spôsob motivácie k očkovaniu. Dospelí ľudia, ktorí sa dajú zaočkovať vo vakcinačných centrách zriadených v obchodoch s alkoholom a marihuanou, môžu dostať jeden joint ako darček. Vo Washingtone je marihuana legálna, diskonty majú špeciálnu licenciu na predaj. Štátu sa v očkovacej stratégii darí, podľa USA Today len pred niekoľkými dňami prekročili 70 % hranicu zaočkovanosti.

Obchody sa chceli do kampane zapojiť

Podľa oficiálneho stanoviska washingtonskej rady pre alkohol a marihuanu sa im obchody ozývali samy. Navrhovali spustiť kampaň, v ktorej by zaočkovaných ľudí odmenili trávou.

Kampaň oficiálne nesie názov Joints for Jabs a pobeží až do 12. júla. Odmenu môžu dostať len v podobe jedného jointu, a to len dospelí po predložení potvrdenia o očkovaní (v USA teda len ľudia nad 21 rokov).

Odporúčané
Minister Mikulec nosí 40-tisícový model hodiniek Hublot. Tvrdí, že je to dar a replika Minister Mikulec nosí 40-tisícový model hodiniek Hublot. Tvrdí, že je to dar a replika 8. júna 2021, 12:35

Podobne odmeňujú zaočkovaných v predajniach liehovín v Arizone. V tamojšom meste Phoenix sa spojili s medicínskym centrom a na troch klinikách ponúkali bezplatné očkovanie aj s odmenou: všetci nad 21 rokov dostali jeden joint a gumený cukrík s marihuanou.

Domov
Zdieľať
Diskusia